Bota al contingut principal

Contra l’atur i les retallades de drets socials. per la regeneració de la democràcia

per una Europa social, democràtica i igualitària

 

Les organitzacions que formem part de la CIMERA SOCIAL I DE TOTES JUNTES convoquem a TOTA la ciutadania a manifestar-se CONTRA L’ATUR I LES RETALLADES DE DRETS SOCIALS, PER LA REGENERACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA I PER UNA EUROPA SOCIAL E IGUALITÀRIA el pròxim 10 de març, sumant-nos a la iniciativa de mobilitzacions europees convocada per la Confederació Europea de Sindicats en el conjunt de la Unió Europea i altres plataformes socials europees (Alter Summit).

 

PER A QUÈ?

Per a reprovar les actuacions d’una Comissió Europea que, junt amb la Troika, el Banc Central Europeu i el Fons Monetària Internacional, està enrocada en polítiques fracassades, aliena als problemes de la ciutadania europea a la qual deuen la seua legitimitat i només al servei dels interessos d’unes élites financeres i empresarials que han llançat un atac devastador a l’estat de benestar, als drets socials i a la democràcia, mitjançant tractats i normatives que imposen retallades en la despesa publica social i fan retrocedir els drets laborals i socials durament guanyats. Després de cinc anys de crisi l’únic que creix dins i fora d’Europa és la desigualtat, l’atur, la misèria i l’exclusió social. Creixen els dubtes sobre uns dirigents europeus que mantenen una pertinaç insistència en mesures d’austeritat pressupostaria que resulta inacceptable.

Per a fer saber al Govern d’Espanya, el govern valencià i les patronals que el temps de les mentides i els discursos buits ha acabat. Sis milions de persones en l’atur (quasi 700.000 al PV), dos milions d’aquestes sense rebre cap tipus de prestació (120.000 al PV), un 57% d’atur juvenil front al 27% al conjunt de la UE, 1,8 milions de llars amb tots els seus membres en atur (90.000 al PV), i prop del 27 per cent de la població vivint per sota del llindar de la pobresa són la insuportable realitat del País. Una realitat que, segons totes les dades, s’agreujarà dia a dia perquè continuarem en recessió econòmica, les grans empreses segueixen plantejat ERO amb acomiadaments massius, continua la sagnia d’acomiadaments individuals… El Debat de l’Estat de la Nació ens va mostrar un president del Govern cada vegada més allunyat dels problemes de la ciutadania.

Per a denunciar, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones el pròxim 8 de març, les conseqüències que la crisi i les polítiques neoliberals tenen en matèria de gènere: involució en les polítiques d’igualtat, increment de la bretxa salarial entre homes i dones, retallades d’ocupació en la funció pública amb forta presència de dones, falta de polítiques de conciliació laboral, reducció de serveis socials i en l’atenció a la dependència que afavorien la incorporació de les dones a la vida laboral o supressió d’organismes que defensen i donen suport els drets de la dona. Les retallades econòmiques i socials també repercuteixen directament en la prevenció, la detecció i l’abordatge de la violència de gènere. La inclusió de la diversitat sexual, familiar i de gènere està pendent als nostres currículums educatius. Son urgents polítiques actives que acaben amb el masclisme, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a la societat valenciana.

Per a rebutjar el desmantellament dels serveis públics valencians i estatals (sanitat, educació, dependència, serveis socials…) i qualsevol reforma unilateral del sistema públic de pensions que ho convertisca en altre instrument de les polítiques d’ajustament, espoliant novament els drets de la ciutadania, i abandonant a la seua sort als actuals i els futurs pensionistes amb noves reformes del sistema de pensions.

Per a advertir al Govern i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats sobre qualsevol intent d’enganyar la ciutadania en la tramitació parlamentària de la Iniciativa legislativa popular per la dació en pagament i la paralització dels desnonaments que desvirtue o pervertisca els seus principals objectius.

Per a rebutjar la reforma de la Llei de bases de règim local, perquè afeblirà les capacitats d’actuació de les corporacions locals, les administracions més pròximes a les    persones, en un nou intent de negar finançament per als serveis a la ciutadania, mentre convertim en deutes de tots (tres punts de dèficit públic) la fraudulenta gestió dels directius de les entitats financeres.

Per a condemnar tots els intents de deslegitimació o repressió dels drets constitucionals d’expressió, pensament, o manifestació. Exhibeixen un esgarrifós menyspreu als principis democràtics, qui pretenen criminalitzar els joves per manifestar-se lliurement des de les institucions que els representen, especialment si utilitzen com a argument el finançament públic d’aqueixes institucions; amb aqueixa lògica hauríem d’eliminar els grups d’oposició de totes les institucions democràtiques el deure de les quals és controlar i discrepar de qui exerceixen les responsabilitats de Govern, per rebre per a la seua funció –com és necessari- finançament públic. Condemnem així mateix, la decidida voluntat del Ministeri de l’Interior de convertir el conflicte social en un conflicte d’ordre públic, ordenant intervencions desproporcionades per a reprimir manifestacions pacífiques.

Per a rebutjar els casos d’oberta complicitat entre càrrecs públics i empreses, que corrompen l’exercici de l’activitat política, alcen davant dels ulls de la societat un perillós mur de desconfiança cap a les institucions democràtiques, i acceleren la deterioració del entramat institucional que va sorgir de la transició democràtica.

Exigim que es retorne a la política la seua condició d’eina al servei de les persones, expulsant les persones corruptes de la vida pública, exigint-los que tornen els diners i posant-los a disposició judicial i escometent les reformes constitucionals que calguen.

Per tot açò, les organitzacions que formem la Cimera Social i Totes Juntes convoquem a TOTA la ciutadania a les manifestacions que se celebraran a les principals ciutats del País el 10 de març.

 

Per que creiem que:

 

ü  Altre tipus de política es possible

ü  Són necessaris uns pressupostos participatius

ü  La corrupció es una lacra

Volem:

 

ü  Un Banc Central Europeu al servei dels països i de tota la ciutadania

ü  Una Unió Europea Democràtica i Social

ü  Una regeneració de les institucions

ü  Recuperar els nostres drets i llibertats socials

ü  No mes retallades de serveis i prestacions

 

Totes juntes ho podrem aconseguir  !!!!!!!!