Anar directament a les notícies

Compromís critica que cinc consellers eviten comparèixer en les Corts el 20 de març

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el PP “es burla de la màxima institució del poble valencià, les seues Corts, en comunicar hui que un total de cinc consellers no compareixeran en el ple del parlament del pròxim dia 20 de març, sense justificar-nos si es tracta de temes d’agenda propis als assumptes de govern o si és perquè prefereixen prendre’s un dia de descans després de la Cremà”.

Segons Morera, “és clar que el president Fabra té molt interès a retocar el calendari festiu valencià, cosa que no entenem, però, de moment, se sabia que la cremà és el dia 19 de març, com és tradició i, malgrat això, el PP va decidir posar un ple el dia 20 de març, després de mesos d’inactivitat parlamentària. Per tant, tots tenim obligació de participar en eixe ple i farem un especial seguiment de l’agenda dels consellers que no estaran en les Corts ni al matí ni a la vesprada, perquè deuen una explicació a la ciutadania sobre quines coses tan importants han de fer per a eludir la seua presència en l’hemicicle”.

L’absència dels titulars de cinc carteres del Consell –Infraestructures, Educació, Economia, Hisenda i Benestar Social- és un impediment a l’acció fiscalitzadora de l’oposició, en concret de Compromís, perquè segons ha informat Enric Morera, “anàvem a presentar una interpel•lació sobre el model energètic i una altra sobre la transparència en la gestió dels diners públics, que no podem presentar perquè els titulars no vindran. Tampoc podrem parlar sobre la situació de pobresa de les famílies valencianes, entre altres qüestions. Creiem que són conselleries de gran importància i la seua absència, per molt que intenten justificar-la, no serà molt creïble per ser el dia que és”.