Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha qualificat de “presa de pèl a la ciutadania tot el que està passant en relació amb l’aeroport de Castelló”. Pañella ha considerat “impresentable el fet que l’encara president d’Aerocas, malgrat les seues imputacions judicials, continue fent “la guerra pel seu compte”, i parlant com si ell fora la persona que ha de decidir sobre l’adjudicació o no d’aquestes instal.lacions, i no un empleat en un alt càrrec, nomenat i cesable pel Consell, propietari ultramajoritari d’aquesta empresa pública”.

Per al diputat de Compromís, “els plaços estan per a acomplir-los, no per a anar estirant-los com si foren de goma. Comprendríem un ajornament si, realment, l’empresa hispanolíbia en qüestió mostrara un autèntic interés i una autèntica capacitat financera i li mancara algun detall menor per a completar aquest aval; però és que en absolut és aquest el cas. De l’empresa en qüestió molts hem arribat a dubtar, amb raó, sobre la seua mateixa existència real i, per suposat, sobre el seu autèntic interés per adquirir les instal.lacions de l’aeroport, sobre les condicions que exigiria i fins i tot sobre la finalitat a la qual el destinaria. Damunt, el conseller d’Hisenda, el senyor Buch, encara presumia en Corts l’altre dia afirmant que tenien “no una sinó diferents ofertes”.

Pañella ha exigit que “des del Consell es done un colp de puny d’una vegada, que es destituisca Carlos Fabra de la presidència d’Aerocas, ja no només per les raons diguem-ne “clàssiques” per les quals Compromís du temps exigint el seu cessament, sinó a més per la indisciplina que ha mostrat en les darreres setmanes en relació al Consell, i que s’anuncie oficialment qui serà la persona que durà la negociació de la seua possible venda, i sota quines condicions. Tota la resta no són sinó ganes d’embolicar el credo i de mirar, inútilment per cert, de tranquil.litzar l’opinió pública, justament indignada pel pou sense fons que ha suposat i continua suposant dia rere dia, un aeroport que va nàixer sense un estudi previ seriós de les seues possibilitats reals, i que ha acabat sent poca cosa més que “el aeropuerto del abuelito”, amb un cost exorbitant, aixó sí, per a les arques públiques valencianes”.