Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha exigit la dimissió del Síndic de Greuges, José Cholbi, després de fer-se pública la resposta a la Unió de Periodistes en què justifica la censura a l’exposició de fotoperiodisme al MUVIM duta a terme per dirigents del Partit Popular.

Per a la diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra “no hi ha cap argument que puga justificar la censura en el nostre sistema democràtic, el posicionament del Síndic de Greuges és tan greu que l’inhabilita per a continuar un minut més al capdavant d’esta institució”.

“La pluralitat informativa no es mesura a pes com fa Cholbi en el seu escrit, és evident que la notícia més important de l’any passat i dels últims temps és la implicació en un greu cas de corrupció com és Gürtel, del President Camps i tota la plana major del Consell i el Partit Popular i això justifica sobradament les fotografies que es varen seleccionar. Ens sembla un argument ridícul el que ha utilitzat el Síndic de Greuges per emparar els censors”, ha senyalat Oltra.

“Des de Compromís –ha afegit la diputada- ens sentim decebuts amb José Cholvi, ja que no ha estat a l’altura del que s’esperava d’ell quan el PP i el PSOE pactaren nomenar-lo Síndic de Greuges. Sembla que li ha pogut la connivència amb la censura, que conegué de primera mà mentre era inspector extraordinari del Ministeri d’Educació durant el franquisme”, ha conclòs Oltra.