Bota al contingut principal

Enric Morera assegura que la cooperativa elèctrica San Francisco de Asís (Enercoop) és un exemple a seguir. El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes informa que el seu grup “no acceptarà la retallada a la prima de les energies renovables que proposa el govern central”.

Els diputats de Compromís Enric Morera i Mireia Mollà, acompanyats pels regidors de Compromís per Crevillent, Reme Martínez i José Manuel Penalva, s’han reunit amb responsables de la cooperativa elèctrica d’esta població, a què Morera ha qualificat “d’exemple a seguir i és una de les nostres apostes polítiques perquè el model de les cooperatives és una bona fórmula per a la creació d’ocupació i per a eixir de la crisi”.

A més, els parlamentaris ecovalencianistes han mostrat la seua preocupació per la retallada que preveu el govern de Rodríguez Zapatero per a les energies renovables, “per la forta pressió que estan rebent de les grans energètiques, alguna cosa que és intolerable perquè perjudiquen a les xicotetes empreses que sí que creuen en la generació d’una energia neta”.

Des de Compromís s’han posat a la disposició de la cooperativa de Crevillent “i de tantes altres que generen electricitat d’una forma neta, que generen riquesa i ocupació, enfront de les grans corporacions que pressionen als governs. Enercoop ha apostat per l’energies renovables i és un referent en l’estat i també en l’àmbit internacional, per la qual cosa considerem un atac i un insult per part del govern central que no vulguen ajudar a estes cooperatives que tantes coses positives aporten a la nostra societat i que, per contra, cedisquen a les pressions dels poderosos. Amb estes accions, Rodríguez Zapatero deixa clar que el seu partit de socialista ja no té res”, segons ha declarat Morera.

Morera i Mollà també s’han reunit amb representants de la Plataforma per l’Aplicació de la Llei de la Dependència, per a conèixer els problemes als quals s’enfronten per la falta de voluntat i l’ús partidista i polític que fa de la llei la Generalitat Valenciana.