Bota al contingut principal

Després d’interessar-se per l’estudi d’impacte econòmic del Gran Premi de Fórmula 1 de València relatiu a l’any 2011, la diputada del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha rebut contestació per escrit del Consell en què s’assegura que “no consta que l’any 2011 s’haja elaborat cap informe d’impacte econòmic sobre el Gran Premi d’Europa de Fórmula 1”.

Per a Oltra “tenint en compte que l’Ajuntament de València també va reconéixer públicament que no contava amb cap estudi d’impacte econòmic del Gran Premi d’eixe any queda clar que el President de la Generalitat va mentir quan facilità dades sobre l’impacte de la Fòrmula 1 en el Ple de Les Corts del 14 de juny de 2012”.

En aquell ple, a preguntes de Compromís, Fabra assegurà que les quatre edicions del Gran Premi que s’havien celebrat fins la data, de 2008 a 2011, havien tingut un impacte conjunt de 108 milions d’euros i havien suposat la creació de 1.357 llocs de treball.

Segons Oltra “ara tenim la confirmació de què eixes dades, almenys en allò relatiu a 2011, no ixen de cap estudi i si a açò afegim que el Consell mai ha volgut fer públics els qüestionats informes de l’IVIE sobre l’impacte de la Fórmula 1 a València en els anys 2008, 2009 i 2010, podem concloure que des del PP s’està mentint sobre este assumpte donant xifres que ben bé podrien haver-se inventat perquè no tenen darrere cap suport científic”.

“És vergonyosa l’opacitat que envolta tot allò relatiu als Gran Premis de Fórmula 1 de València. Se’ns nega sistemàticament la informació sobre el seu cost real i podem comprovar que les xifres del benefici econòmic per a la ciutat que donen els dirigents del PP no se sostenen per cap lloc”.

Per a la diputada de Compromís “és profundament antidemocràtic que el govern del PP oculte i manipule d’esta manera la informació. Està clar que tenen por de fer públiques les dades reals de cost i benefici per a què la ciutadania decidisca lliurement si realment ens convé realitzar un Gran Premi de Fórmula 1 pels carrers de València”.

“El Consell es gasta els diners en la Fórmula 1 mentre no està pagant als discapacitats, als dependents, a les farmàcies, les ajudes a la vivenda i a tants i tants proveïdors. I ara a més amb la constatació de què eixos diners dedicats al Gran Premi de Fórmula 1 no tornen en forma d’impacte econòmic ni de llocs de treball”, ha conclòs Oltra.