Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha registrat una petició de compareixença en les Corts Valencianes perquè donen explicacions de les contractacions que van fer tres membres del Consell, dos d’ells encara en actiu, a l’empresa Over Marketing, signatura vinculada a la trama de corrupció que afecta a l’ex president balear Jaume Matas. La Generalitat Valenciana va concedir contractes per un valor de 3,5 milions d’euros a la mercantil que està implicada en l’“Operación Pasarela”.

Morera ha demanat la compareixença de Serafín Castellano, en l’actualitat conseller de Governació i qui l’any 2002, com a conseller de Sanitat, va concedir una campanya de dos milions d’euros a Over Marketing. El parlamentari valencianista també vol que done comptes l’actual vicepresident primer, Vicente Rambla, perquè quan va ser titular de Sanitat l’any 2005, també va adjudicar treballs per un valor de 815.649 euros a eixa empresa balear.

Finalment, el portaveu de Compromís també ha sol·licitat que l’ex conseller Carlos González Cepeda, comparega perquè justifique els 698.000 euros adjudicats a una campanya per a les eleccions autonòmiques i municipals de 2003, també a la mercantil de ses Illes.

Segons Morera, “ara resultarà que Orange Market no és una novetat, sinó que ja és tradició en els diferents governs del PP valencià contractar amb empreses vinculades a trames de corrupció i esta concretament, ve de l’estreta relació de Camps amb Matas i el famós eix de la prosperitat, que ha quedat reduït als tribunals pel Gürtel i ara Pasarela”.