Bota al contingut principal
  • Marisa Gracia és imputada per estos fets i haurà de declarar el pròxim 5 d’abril

 

El passat mes de gener la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, formalitzà davant del Jutjat d’Instrucció número 8 de València una denúncia per irregularitats detectades en la contractació de la consultora H&M Sanchis per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

 

Oltra aportà en la denúncia una sèrie de contractes entre FGV i H&M Sanchis per a la realització de campanyes de comunicació i assessorament entre 2004 i 2012 per un total de 621.000 euros, que foren adjudicats sense concurs ni publicitat. S’utilitzà un procediment negociat que no és legal per a les quanties de què es tractava, a més de què els preus que es pagaren pels servicis oferits per la consultora estaven molt per damunt de mercat.  

 

La denúncia es presentà davant del Jutjat d’Instrucció número 8 de València perquè és on ja s’instrueix una causa oberta contra l’ex gerent de FGV, Marisa Gracia, per presumpta prevaricació, malversació i falsedat documental. Ara la titular d’este jutjat, Isabel Rodríguez Guerola, ha emés un auto pel qual obri una peça separada per la denúncia realitzada per Oltra, imputa a Marisa Gracia pels nous fets revelats per la diputada de Compromís i cita a declarar a l’ex gerent de FGV el pròxim 5 d’abril a les 11:30 hores.

 

Oltra ha assenyalat hui que “des de Compromís esperem que l’obertura de la peça separada esclarisca estos fets que per a nosaltres són un clar saqueig de les arques públiques i determine quants diners públics han anat a parar a esta empresa indegudament”.

 

“Hem de recordar que H&M Sanchis és l’empresa que va preparar i arreglar les declaracions dels tècnics de FGV sobre l’accident del metro més greu de la nostra història tant en el jutjat com en la comissió d’investigació, a fi de què mantingueren una mateixa versió i no se n’eixiren del guió marcat. Estem davant de la contractació d’una empresa amb diners públics que més vergonya ens pot donar als valencians”, ha assegurat Oltra.

 

Entre els encàrrecs que FGV, sota la gestió de Marisa Gracia, realitzà a H&M Sanchis i que la diputada de Compromís aportà en la denúncia es troben la preparació de la comunicació davant el 5é aniversari de l’accident de metro per 7.080 euros, la preparació de la comunicació davant les vagues generals per 6.000 euros, l’organització de rodes de premsa diverses per 7.500 euros, la preparació de la comunicació per a Falles per 6.000 euros o l’establiment de l’estratègia comunicativa davant les retallades previstes en l’empresa per 6.000 euros, tot açò a banda de l’elaboració de plans de comunicació generals que podien arribar a 90.000 euros.