Bota al contingut principal

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha informat que presentarà una sèrie de preguntes al ministre de l’Interior per a denunciar els casos de maltractament a immigrants que han eixit a la llum, recentment, gràcies a un informe publicat per la Campanya per al tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers. En eixe document, es revela que 26 persones van patir maltractaments al CIE de Sapadors, dels quals huit han prosperat amb una denúncia en els jutjats.

Baldoví ha assegurat que l’informe, “trau a la llum unes dades molt preocupants. En primer lloc, deixa en evidència la utilitat i el motiu dels CIE, on es tanquen a persones que no tenen regularitzada la seua residència, encara que no hagen comès cap delicte. Les organitzacions humanitàries i de defensa dels drets humans i de les llibertats han denunciat esgarrifosos casos d’abusos sexuals, de pallisses col·lectives i vexacions i per açò exigim una actuació contundent del Govern, perquè en un estat de dret no poden succeir atrocitats d’eixe tipus”.

Segons el diputat de Compromís, “aquest informe, elaborat amb dades reals, objectius i des de la més absoluta independència, demostra que els CIE han de tancar-se, per humanitat, per coherència, per respecte als drets més bàsics dels éssers humans. A més, esperem que la denúncia de la plataforma impulsora de l’informe i de la campanya, servisca per a obrir una recerca per part del ministeri per a depurar responsabilitats i si no es fa, la demanarem, perquè en un estat de dret la tortura i les vexacions no poden quedar impunes”.

No és la primera vegada que Baldoví pregunta pels successos del CIE de Sapadors, a València, el passat mes de novembre i en la resposta del qual, el Govern diu que un intern agredit s’havia “autolesionat”.