Anar directament a les notícies

Morera: “El Consell es gasta més diners en extinció d’incendis per no voler invertir com cal en prevenció”

Publicat el en Medi Ambient

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianea, Enric Morera, ha visitat este matí les zones afectades pel foc a Barx. Des del punt on s’inicià l’incendi, Morera ha declarat que el successos d’estos dies, “són un símptoma del que està passant al nostre país, on un mal govern ha malbarat els nostres recursos i les brutals retallades ens ha deixat totalment desprotegits socialment i també mediambientalment, com ens ha ensenyat el foc”.

“Per a nosaltres és un motiu de molta preocupació que a l’inici de la primavera passe un incendi de les característiques com elmque ha passat, perquè fa que ens plantegem la pregunta de si realment estem preparats o no per a combatre el foc quan vinga l’estiu”, segons Morera, qui considera que la manca d’inversió de la Generalitat en prevenció i en la creació de llocs de treball per a silvicultura preventiva, “al final el que passa és que ens gastem molt més en extinció i perdem el nostre medi ambient”.

El síndic de Compromís al parlament valencià ha estat acompanyat per l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis; El secretari d’Organització de Compromís de la Safor-la Valldigna, Jordi Puig i la secretària local de la coalició a Simat, Anna Company, i han constatat totes les deficiències que Compromís ha denunciat en les Corts Valencianes, com ara les retallades en mitjans humans i materials per a la vigilància, la prevenció i l’extinció d’incendis.

Morera ha anunciat que demanarà explicacions en seu parlamentària al Consell per esclarir els fets que provocaren el foc a Barx i que va afectar a diferents termes municipals. Segons el portaveu de Compromís, “per moltes excuses que ens donen, no poden amagar les brutals retallades en els pressupostos que han fet que no comptem amb suficients brigades per a l’extinció, ni mitjans materials, ni voluntariat per a fer prevenció…. I tot això és important perquè són llocs de treball i si tenim els nostres recursos naturals vius, tenim vius els nostres pobles”.

Morera ha anunciat que des de Compromís continuaran treballant per a reclamar les millores en inversions necessàries per evitar que incendis com el de Barx “mai tornen a passar en qualsevol indret del nostre país”. També, ha avançat que la formació, “ens posicionarem en contra de les mesures que vol impulsar el PP per a requalificar els terrenys cremats o que determinades empreses puguen aprofitar-se de la fusta de les zones afectades”.