Bota al contingut principal

 

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una petició de creació d’una comissió especial d’investigació sobre la situació relativa a les revisions de nivell i grau de dependència que puguen estar aprovant-se sense que s’haja produït millora objectiva alguna en la persona dependent.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “ja fa temps que venim observant que els graus de dependència i minusvàlidesa s’estàn rebaixant a persones que no han tingut una milloria en la seua salut”.

 

Un exemple palmari d’esta situació és el d’una dona que no té cames, Angustias Cobo, de Quart de Poblet, a qui òbviament no li han creixcut de sobte les cames com ella mateixa va denunciar, a qui des de l’administració valenciana se li va comunicar que se li rebaixava el grau de dependència fins deixar-la sense ajuda econòmica perquè havia tingut una milloria, assegurant en l’informe que esta dona ja es podia calçar.

 

Este cas no és cap excepció i la conseqüència directa està sent la reducció o pèrdua d’ajudes en alguns casos i en altres, la revisió a la baixa dels graus de dependència o minusvalidesa, suposa el haver de pagar per uns tractaments mèdics que abans eren administrats gratuïtament per Sanitat.

 

“Des de Compromís volem que s’investigue en el parlament valencià quina és la causa perquè s’estan rebaixant els graus de dependència quan no hi ha una milloria objectiva en la salut de la persona. Tot apunta a què estes revisions s’estàn fent amb criteris econòmics, el que suposa que estem davant d’unes retallades encobertes.”

 

El austericidi que està aplicant el PP afecta de manera més greu els que més necessiten de l’ajuda de l’administració pública. Per a Compromís amb estes mesures comprovem una vegada més com el govern del PP està fent que la crisis la paguen els més dèbils i no aquells que l’han generat.

 

“Volem que el parlament valencià ho investigue perquè no poden ser causes econòmiques les que porten a rebaixar els nivells de dependència sinó que han de ser les condicions de salut objectives avaluades per tècnics les que ho determinen. No podem permetre que estes avaluacions es realitzen amb criteris establerts per aquells que volen retallar el benestar dels ciutadans i ciutadanes del nostre país”, ha conclòs Oltra.