Bota al contingut principal

El diputat de Compromís qualifica d’”autèntica dexació de funcions” el fet de “confiar exclusivament la seguretat dels boscos a mans dels ciutadans”

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha qualificat de ’”clara manifestació d’hipocresia, la crida de la Generalitat a la ciutadania per a que tinguen un “extrem control” en relació amb les masses forestals, mentre ella continua disminuint cada campanya el nombre de tècnics i efectius que han de tindre cura d’eixos boscos. Així, si hi ha sort i no es produeixen incendis, perfecte; i, si per desgràcia es produeixen, sempre podran tirar les culpes a la “irresponsabilitat dels ciutadans” i a la manca d’”extrem control”.

Pañella ha afirmat que “per suposat, des de Compromís també fem una crida a la ciutadania per a que mantinga aquest “extrem control” durant els dies festius, per a que no facen en el bosc cap activitat no autoritzada, i per a que el que facen ho duguen a terme amb extrema prudència. Però, dit això, insistim que la responsabilitat última i més important d’aquest “extrem control” recau sobre la Generalitat, i no pensem que les contínues retallades de personal i de mitjans que està duent a terme en relació amb la conservació dels paratges naturals i la prevenció dels incendis forestals siga la manera més indicada per a evitar els lamentables resultats que han tingut lloc en els darrers anys”.

El diputat de Compromís considera que, “més enllà de fer eixes crides genèriques i tòpiques, el que hauria de fer el govern del PP és predicar amb l’exemple, mostrar a la ciutadania que valora de veritat les nostres masses forestals i que no les deixa abandonades a la seua sort. I no com ara, que es limita a confiar que no es produisquen nous incendis, i no només no aumenta les garanties humanes i tècniques de protecció, sinó tot el contrari, les redueix cada nova campanya, com si ho considerara un tema secundari, sense valor, del qual es poden retallar impunement les partides, i després “que siga el que Déu vulga”. Amb un mal exemple com aquest, es fa difícil demanar a la ciutadania eixe “extrem control” que ara li demana. I que hauria de començar per “l’extrem control” per part de la pròpia Generalitat”.