Anar directament a les notícies

Compromís rebutja les ajudes de Benestar Social a grups antiavortistes

Publicat el en Llibertat i Igualtat

La diputada d’Iniciativa i portaveu d’adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha criticat la línia de subvencions feta pública hui segons la qual la Conselleria de Benestar Social, “davall l’epígraf d’ajudes al suport de la maternitat atorga 300.000 euros a grups antiavortistes”.

“En estes ajudes –ha afegit Oltra- destaquen els 70.000 euros que s’emporta la Congregación de las Siervas de la Pasión, una nova mostra de com els governs que controla al Partit Popular financien contínuament a l’església catòlica sense cap justificació”.

“La majoria de grups subvencionats mitjançant esta resolució de Benestar Social són organitzacions que tenen com a única finalitat boicotejar el dret de les dones a interrompre l’embaràs voluntàriament, eixe és el rere fons d’estes ajudes”.

Per a Oltra “el govern del PP tracta així d’atacar este dret de les dones en el context de la nova llei per a la interrupció voluntària de l’embaràs aprovada pel parlament espanyol. Ja aprovaren una llei de suport a la maternitat amb tuf a nacionalcatolicisme i continuen subvencionant grups antiavortistes d’ideologia ultraconservadora”.

“Des de Compromís exigim al Consell que acabe amb este tipus d’actuacions i que faça complir, en territori valencià, la nova llei en tots els seus termes, com és la seua obligació”, ha conclòs la parlamentària.