Bota al contingut principal

El representant de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, creu que la compareixença televisiva de Rajoy d’aquest matí, “demostra que no ha entès res, ni ell ni el seu govern, segueixen atrinxerats en un búnquer de mentides i viuen d’esquena a la ciutadania i als problemes reals de la societat”.

Segons Baldoví, “la lectura que ha fet dels casos de corrupció és patètica. La corrupció no és un problema del passat, és un problema que ve del passat, tenim en el present i que pot llastrar el nostre futur i per açò s’ha de ser contundent i tindre tolerància zero amb els corruptes i amb els quals permeten activitats corruptes des de les administracions públiques”.

La forma de comparèixer davant els mitjans de comunicació també ha sigut criticada pel parlamentari de Compromís, qui considera que el president del govern “té la mateixa credibilitat que un endeví d’un canal esotèric. Un president del Govern no pot tindre la poca vergonya de comparèixer davant els mitjans de comunicació des d’un televisor, perquè demostra una gran covardia i la situació actual requereix dirigents valents, honests i transparents”.

Dels missatges positius que ha intentat llançar Mariano Rajoy en el seu discurs via televisor, Baldoví considera que les reformes que ha aplicat el PP des que governa “ens han portat al desastre més absolut i que el president anuncie més reformes, és que està anunciant més retallades, més drama i més problemes per a la ciutadania que paga pels errors d’alguna cosa no que és culpable. Res li ha eixit bé, han intentat maquillar comptes, ocultar informació i Europa li ha donat un toc d’atenció. Quant a l’ocupació, amb les polítiques retalladores d’una banda, i les inexistents per a la creació de treball estable, és molt difícil que es complisquen les previsions que ha fet hui el president, un president que no té als ciutadans com a prioritat”.