Bota al contingut principal

La Coalició Compromís considera que la imputació de la infanta Cristina pel cas Nóos, “és un pas endavant molt positiu i que demostra que la separació de poders funciona i la justícia, per a ser justa, ha de seguir el seu curs i ha d’asseure en la banqueta a qui haja comès delictes. Si és un duc, un duc, si és a una infanta, a una infanta. I si senten a ducs i a infantes pel cas Nóos, esperem que també senten a ex presidents i alcaldesses que van aplanar el camí al saqueig a dues mans dels diners públics de les valencianes i valencians”, segons ha declarat el diputat de la formació en el Congrés, Joan Baldoví.

Baldoví ha fet unes reaccions en clau valenciana a la notícia de la imputació de la infanta. Segons el diputat de Compromís, “allò que volem és que ens retornen als valencians i a les valencianes fins a l’últim cèntim que s’han portat de la nostra terra amb projectes falsos, que només han servit per a engreixar comptes corrents particulars. Eixos diners són els que li han robat als dependents que no reconeix la Generalitat; són els diners que no cobren els farmacèutics; són els diners que ens retallen en educació, en seguretat, en sanitat, en atenció als majors o a protegir els boscos que se’ns cremen. Ara la Generalitat, amb el president Alberto Fabra al capdavant, no té cap excusa per a exigir, com a part perjudicada, la devolució de tots els diners que ens han furtat i per a anar, per la via penal, contra tots aquells que han participat en aquesta patètica trama en la qual estan regirats polítics, empresaris i membres de la família reial espanyola”.

De la mateixa manera que ja va declarar el portaveu de *Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, Baldoví també ha assegurat que la imputació de la infanta, “situa prop dels tribunals a l’ex president Camps i a l’alcaldessa de València, que van col•laborar molt estretament amb Iñaki Urdangarín en la celebració de diferents actes i projectes en la ciutat de València”.