Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una pregunta adreçada al president de la Generalitat, Alberto Fabra, perquè confirme, mitjançant les agendes oficials de Presidència, la presència de l’ex president Francisco Camps en una reunió a la Zarzuela. Segons Morera, “la premsa sí que es va fer ressò d’eixa trobada, que era per a parlar de la Copa de l’Amèrica i al palau estaven el president del Govern, Rodríguez Zapatero, els ministres Sevilla i Solbes, el propietari de la Copa de l’Amèrica, Ernesto Bertarelli, el rei, Camps i Rita Barberà i, pel que sembla, eixe podia haver estat el dia en què els dos dirigents valencians es reuniren també amb el gendre del rei, qui els va presentar el projecte del Valencia Summit”.

El diari El País dóna la notícia de la reunió en la seua edició del 8 de juliol de 2004, i conta que eixa reunió va ser per a mostrar el malestar del propietari d’ACM, Ernesto Bertarelli, per les deficients relacions entre l’empresa organitzadora de la Copa i del consorci. Eixa trobada, a més a més, no es va publicitar als mitjans de comunicació i la notícia ja va trascendir dies després de que es realitzara.

Segons Morera, “pel que sembla, Camps i Barberà anaren a parlar de la Copa de l’Amèrica i dels problemes que estaven sorgint amb l’organització i van tornar amb un projecte més en la cartera, un projecte que ens van vendre electoralment i que després ha resultat ser una peça més d’una trama de saqueig de diners públics amb membres de la família reial al capdavant. Això, però, no ho sabem certament i caldria que el jutge cridara als implicats perquè donen explicacions d’eixes reunions”.

De confirmar-se la presència del president de la Generalitat per aquell temps en eixa reunió, “estarem més a prop de conéixer els principis de la trama Nóos en terres valencianes i, per tant, l’actual president haurà de dir-nos si pensa fer alguna cosa més per a recuperar els diners saquejats i per a demanar responsabilitats també polítiques als qui obriren les portes a Urdangarín i la seua banda organitzada. No podem consentir més silenci institucional en este tema i volem accions i reaccions, perquè Fabra com a president no pot encobrir a un ex president, cosa que no hauria fet d’haver estat un altre president de diferent símbol polític al seu”, segons ha declarat Morera.