Bota al contingut principal

El Grup Parlamentari Compromís, ha denunciat hui que els continus impagaments del Consell a les clíniques a les quals es deriven més del 90% dels casos d’interrupcions voluntàries de l’embaràs, posen en risc la supervivència d’aquests centres i del propi dret reconegut per la Llei Orgànica de Salut sexual i reproductiva.

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha recordat que “es tracta d’una prestació recollida en la cartera de serveis comuns de la Seguretat Social, i que els poders públics han de garantir de manera gratuïta a totes les dones que complisquen els requisits que marca la llei”.

Segons Ferri “les clíniques que assumeixen aquesta prestació ens han fet arribar la seua situació desesperant després d’entre 14 i 16 mesos sense cobrar. A la pràctica el que es posa en risc és el dret de les dones a decidir interrompre un embaràs dins dels terminis establits. No es pot permetre que la crisi servisca d’excusa per a imposar les idees més extremistes del Partit Popular, contràries al dret a decidir de les dones”.

El grup Parlamentari Compromís presentarà una sèrie de preguntes parlamentàries en Les Corts sobre esta problemàtica i exigeix al Consell que complisca amb les seues obligacions amb les clíniques i les dones.