Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat una proposició de llei perquè el Consell obligue a RTVV a fer un programa setmanal dedicat a la música en valencià en Canal 9 i en horari de màxima audiència. Segons justifica Morera, “en els darrers anys, la societat valenciana s’ha allunyat de Canal 9 perquè no la senten com una televisió nostra, ni valenciana ni plural i que tampoc promociona la música i la cultura de la terra”.

Per això, el parlamentari valencianista insta al Consell a que intervinga en este assumpte i evitar que l’audiència continue afonant-se en picat com ho ha fet últimament. Segons Morera, “creiem que per a reconciliar al nostre poble amb la televisió pública, cal que esta faça més programació de producció pròpia i no sols un 30% com està fent ara i que la faça, a més a més, en valencià, que hui per hui és una llengua minoritària i minoritzada en una televisió que, per llei, deuria de difondre i de protegir més i millor la nostra llengua. Una bona fórmula de rellançar la producció pròpia i en valencià seria fent un programa setmanal en horari de màxima audiència dedicat a la música actual en valencià”.

El portaveu de Compromís en les Corts i secretari general del BLOC, apunta que la realització d’este programa “és molt factible per la gran quantitat de publicacions, discogràfiques, productores, col·lectius i experts que treballen dia a dia amb els músics i artistes que fan música actual en valencià” i suggereix que l’espai televisiu setmanal compte amb entrevistes, reportatges i emissió de videoclips de música en valencià.

Per altra banda, Morera també demana que Canal 9 li done un protagonisme especial en la seua pàgina web i en les xarxes socials en les que està present als grups i intèrprets de música en valencià.

Segons Morera, “apostar per les coses nostres, pels programes propis i valencians, pels temes de la nostra terra, és una aposta segura i rendible i Canal 9 ja ha tingut alguns casos d’èxit en eixe sentit, per això no entenem com té encara més pes la producció externa i la marginació de la nostra llengua”.