Bota al contingut principal

Enric Morera, Mireia Mollà i Juan Ponce participaran esta vesprada al tancament de la comunitat educativa d’Otos (la Vall d’Albaida) per a prostestar per les mesures de la Conselleria d’Educació de supressió d’aules i també de mestres en la localitat. El portaveu de Compromís i els diputats participaran en una reunió de l’executiva local de Compromís d’Otos, al Palau Consistorial i a les 21.30 hores seran a la concentració que es farà al col·legi i on els parlamentaris atendran als mitjans de comunicació.

Per a més informació, adjuntem la nota de premsa que va difondre ahir l’Ajuntament d’Otos:

Els veïns d’Otos han decidit, tancar-se, a partir del dimarts dia 9 d’abril, i de manera indefinida en les escoles del poble, com a primera mesura d’oposició a la Resolució de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de 2 d’abril de 2013, per la qual se suprimeix una aula i es lleven dos Mestres d’educació primària en l’aulari d’Otos.

La supressió d’una unitat d’educació primària suposarà agrupar en una única aula els alumnes dels sis cursos de primària. Esta situació fa impossible que el professor genere la interacció desitjada entre els alumnes dels diferents nivells, cursos i edats, resultant pràcticament impossible atendre com cal la diversitat en tots els nivells. Tot açò afectarà greument la qualitat i el nivell d’aprenentatge.

Amb mesures d’aquest tipus es fomenta la desaparició de les escoles en zones rurals i s’afavoreix el despoblament dels xicotets municipis que, a poc a poc van perdent tots els serveis que tants anys han costat d’aconseguir.

A més la supressió d’una unitat anul·la un dels objectius de la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d’octubre, que busca incrementar la relació dels alumnes amb el seu entorn i evitar les desigualtats entre alumnes en funció del lloc de naixença.

El passat dissabte dia 6 d’abril, l’Ajuntament d’Otos va convocar de manera urgent a tots els veïns del poble per comunicar-los aquesta noticia. La reacció unànime ha estat la mobilització immediata i la presa de totes les mesures possibles per a que es revoque aquesta injusta decisió. Tenen clar que no van a parar fins que no aconseguisquen una resposta justa.