Bota al contingut principal

La primera fase del procés d’implantació de centres d’Iniciativa Social (CIS) al que ja s’han acollit alguns ajuntaments -tots governats pel PP- permetrà que es facen escoles privades en parcel·les d’ús públic evidenciant “la imminent mercantilització del sistema educatiu valencià que cada dia està més assetjat per un ministre i una consellera que no creuen en l’ensenyament com un dret sinó, com un negoci”, vom ha denunciat el diputat de Compromís en les Corts, Josep Maria Pañella.

L’espill en el qual mirar-se la consellera Català és Madrid on ja hi ha més d’un centenar de col·legis que funcionen d’aquesta manera a causa de “la política ultralliberal del PP madrileny”, en paraules de Pañella. Per al diputat de la coalició valencianista, progresista i ecologista, Josep Maria Pañella, resulta “inadmissible regalar sòl públic a empreses privades i, per si no fos poc, hipotecar la nostra educació amb concessions de gestió de 75 anys a eixes empreses”.

Per a Compromís totes les dades referides a Educació “són desastroses: des del fracàs escolar, passant pels barracons, retallades de beques…i la solució de la consellera és fer concessions a la iniciativa privada en un exercici de desenteniment i irresponsabilitat política”, ha denunciat Pañella.

Compromís ja ha anunciat que presentarà les iniciatives necessàries per aturar el procés de privatització iniciat per la consellera, “que posarà en mans de fons d’inversió o entitats religioses un dret que es garanteix en la constitució i la titularitat de la qual ha que ser pública”.