Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat una bateria de preguntes en Les Corts per a què el Consell explique quin és el motiu per a què en el vídeo promocional de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, apareguen el President de la Generalitat Sr. Camps Ortiz i l’Alcaldessa de València Sra. Barberá Nollá.

Oltra va visualitzar este vídeo quan assistí a l’entrega de trofeus de l’escola d’atletisme del València Terra i Mar que es realitzà en el Museu de les Ciències Príncep Felip. Mentre s’esperava l’inici de l’acte es projectà en repetides ocasions als xiquets i xiquetes de l’escola d’atletisme i als seus pares i mares el vídeo promocional de la Ciutat de les Arts i les Ciències on apareixen Camps i Barberà.

La diputada ecosocialista demana al Consell responsabilitats “per esta intolerable confusió entre institució i partit polític pròpia de règims no democràtics. A més del balafiament que suposa haver de canviar el vídeo quan canvien els governants”.

Per a Oltra “els audiovisuals que promocionen edificis o infraestructures públiques han de separar-se dels partits polítics. Projectar eixe audiovisual als col·lectius i associacions que empren les sales o instal·lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències és fer publicitat explícita del Partit Popular”. 

“El Consell ha d’explicar si considera que promocionar el PP amb fons públics, d’esta manera, és lícit”.

“Repetir fins la sacietat la projecció d’este vídeo com feren en l’acte de València Terra i Mar, s’assembla més a societats retractades en pel·lícules com “La Taronja Mecànica” de Stanley Kubrick que a una societat democràtica avançada. Després d’açò ens hem de preguntar si el següent pas serà instal·lar estàtues gegants de Camps i Barberà davant dels edificis públics com es fa en règims totalitaris”, ha conclòs Oltra.