Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha reclamat hui a la Generalitat “que mantinga la plantilla dels Jutjats de Violència sobre la Dona, doncs una retallada en esta matèria suposa donar passos enrere en la lluita contra violència masclista i limitar les eines amb que compten les dones maltractades per denunciar els seus agressors”.

Mollà ha assenyalat que “volem que el conseller de Justícia, Serafín Castellano, ens aclarisca les informacions publicades hui en la premsa en les que s’assegura que se suprimeix personal d’estos jutjats als partits d’Alacant i Oriola i que podrien veure’s reduïdes també les plantilles de Benidorm, Torrevieja, Dénia i Elx”.

En este sentit, la diputada de Compromís ha afirmat que “les retallades en la lluita contra la violència masclista no són en cap cas justificables, doncs cal recordar que es tracta d’un fenomen social que afecta encara a moltíssimes dones i que només en 2011 va produir la mort de 65 d’elles”.

“Que l’Administració valenciana reduisca els mitjans que posa a disposició de les víctimes, és especialment greu si tenim en compte que, segons les dades de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que coneguérem a principis de mes, les denúncies per violència masclista s’han reduït un 10 per cent com a conseqüència de la crisi”, ha apuntat.

Per això, Mireia Mollà sosté que “és en este context en què la Generalitat, així com la resta de Governs, han de garantir els recursos adequats per a que les dones maltractades puguen acudir a la justícia a resoldre els seus casos, a més d’assegurar a estes persones que compten amb serveis bàsics com les oficines d’atenció a les víctimes, on el Consell també està aplicant retallades”.

“Estos fets demostren que el Govern del PP no dóna la importància que mereix a este greu problema social, davant el qual les retallades es converteixen en mesures que fan més vulnerables a les víctimes”, ha assegurat la diputada de Compromís.