Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui que el govern del PP es nega a informar de quin és el cost econòmic per pacient dels hospitals públics amb gestió privatitzada per a poder comparar-lo amb el cost de la gestió pública.

 

El grup parlamentari Compromís registrà el passat més de gener una bateria de peticions de documentació en Les Corts per a què la Conselleria de Sanitat facilitara els informes sobre el cost econòmic per pacient en tots els hospitals públics de gestió privada i els informes del cost econòmic per pacient dels hospitals de gestió pública, així mateix es demanava l’accés a les factures dels pagaments realitzats pel Consell en els darrers anys a empreses de l’àmbit sanitari que gestionen hospitals i àrees de salut.  

 

En les respostes a estes peticions de documentació, rebudes recentment per Compromís, el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, no facilita la informació requerida. El conseller afirma en la seua resposta que “respecte al cost econòmic que comporta l’atenció per pacient en els Departaments de gestió directa o pública, l’import de la capita es calcula de forma semblant a les concessions, d’esta manera dels uns i l’altres la dada queda homologada”. Llombart també recorda que segons les clàusules dels contractes amb les empreses que gestionen els hospitals, en el càlcul del cost “no es computa la farmàcia de recepta, les pròtesis, l’oxigenoteràpia ambulatòria i el transport sanitari”, però no facilita cap xifra. Sanitat tampoc permet l’accés a les factures al·legant que la petició és molt àmplia i inclou gran quantitat de documentació.

 

Per a Oltra “amb estes respostes queda clar que el Consell disposa de la xifra exacta del cost per pacient de la gestió pública i la gestió privada però no està disposat a facilitar-la. El PP no vol que se sàpiga que la sanitat de gestió pública és molt més barata que la de gestió privada”.

 

“Oculten esta informació per a enganyar a l’opinió pública, seguir així desviant fons públics per a interés d’algunes empreses molt properes al Partit Popular i continuar amb el saqueig de les arques públiques que està suposant la privatització de la gestió de la sanitat”, ha conclòs Oltra.