Anar directament a les notícies

Morera acusa al Consell de voler acabar amb els pobles de l’interior amb les retallades en serveis públics

Publicat el en General

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat la població d’Otos, on tots els veïns s’han mobilitzat per a protestar per la retallada de la Conselleria d’Educació, que elimina dos professors de l’escola pública i obliga a agrupar sis cursos en una classe.
 
Morera ha oferit una audiència pública a veïns i veïnes, acompanyat per l’alcalde d’Otos, Emili Mira i el portaveu comarcal de Compromís, Joan Gilabert. En la seua compareixença, el portaveu de Compromís ha assegurat que la retallada que afecta a l’escola pública d’Otos és perquè, en l’actualitat, “estem en fallida, s’han gastat uns diners que no teníem i ara ho paguem tots els ciutadans. Hem gastat de més en salvar els bancs, el forat que han fet ho anem a pagar entre tots i això es paga reduint mestres de l’escoles, com ara està passant a Otos i això és intolerable”.
 
En l’actualitat, el poble d’Otos porta 12 dies de lluita, amb pares i mares que es queden a dormir en l’aulari, en senyal de protesta. La primera nit mostraren la seua solidaritat els diputats Juan Ponce i Mireia Mollà, que es desplaçaren fins este municipi de la Vall d’Albaida.
 
Morera ha anunciat que des de Compromís han presentat i presentaran totes les iniciatives parlamentàries que calguen per a denunciar la greu retallada a Otos i demanar “una rectificació per part de la Generalitat, perquè si volem el progrés i que continue la vida als pobles valencians dels interiors, cal apostar pels serveis públic de qualitat”.