Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat la població d’Otos, on tots els veïns s’han mobilitzat per a protestar per la retallada de la Conselleria d’Educació, que elimina dos professors de l’escola pública i obliga a agrupar sis cursos en una classe.
 
Morera ha oferit una audiència pública a veïns i veïnes, acompanyat per l’alcalde d’Otos, Emili Mira i el portaveu comarcal de Compromís, Joan Gilabert. En la seua compareixença, el portaveu de Compromís ha assegurat que la retallada que afecta a l’escola pública d’Otos és perquè, en l’actualitat, “estem en fallida, s’han gastat uns diners que no teníem i ara ho paguem tots els ciutadans. Hem gastat de més en salvar els bancs, el forat que han fet ho anem a pagar entre tots i això es paga reduint mestres de l’escoles, com ara està passant a Otos i això és intolerable”.
 
En l’actualitat, el poble d’Otos porta 12 dies de lluita, amb pares i mares que es queden a dormir en l’aulari, en senyal de protesta. La primera nit mostraren la seua solidaritat els diputats Juan Ponce i Mireia Mollà, que es desplaçaren fins este municipi de la Vall d’Albaida.
 
Morera ha anunciat que des de Compromís han presentat i presentaran totes les iniciatives parlamentàries que calguen per a denunciar la greu retallada a Otos i demanar “una rectificació per part de la Generalitat, perquè si volem el progrés i que continue la vida als pobles valencians dels interiors, cal apostar pels serveis públic de qualitat”.