Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha presentat una bateria de preguntes dirigides a la Conselleria de Sanitat per a què explique de quina manera es cobreixen les vacants d’estius en els hospitals públics i centres de salut.

 

Segons ha declarat Oltra “després de les denuncies realitzades pels sindicats sobre la deficient substitució de personal en hospitals i centres de salut a l’estiu hem inquirit a Sanitat pels criteris que utilitza esta conselleria a l’hora d’elaborar el Pla de Vacances del personal sanitari”.

 

“Volem saber perquè la Conselleria no ha tingut en compte el criteri dels professionals sanitaris a l’hora de dissenyar el pla per a l’estiu, abocant al sistema valencià de salut a un caos absolut per la no previsió de l’augment de població que rebem pel turisme”.

 

Per a la diputada ecosocialista “el govern del PP està retallant de la sanitat pública el que no volen retallar de fastos innecessaris. La mala situació econòmica de la Generalitat per la nefasta gestió del govern Camps no pot ser l’excusa per abaixar els nivells de qualitat d’atenció als pacients, quan no directament la supressió d’alguns serveis mèdics o el tancament de plantes hospitalàries”.

 

Segons Oltra “un exemple d’esta situació és l’Hospital de Manises, públic de gestió privada, on estos gestors privats, amb la connivència de la Conselleria de Sanitat, han decidit tancar tota una planta de l’hospital per a no haver de contractar més infermeres, un nou exemple del fracàs de la política privatitzadora de la sanitat del govern del PP. Els gestors privats, com és fàcil suposar, primen els resultats econòmics per damunt de la qualitat de la prestació sanitària que ofereixen i no dubten en tancar una planta de l’hospital per a què quadren els seus balanços”.

 

“Des de Compromís exigim al Consell que abandone esta actitud irresponsable amb la sanitat pública i solucione totes les reclamacions de falta de personal que estan arribant des d’hospitals i centres de salut de tot el País Valencià”, ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís.