Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha presentat ” una pregunta parlamentària al govern espanyol sobre l’onada de robatoris que estan patint les explotacions agrícoles i ramaderes a les comarques castellonenques del Baix Maestrat i la Plana Baixa”. En el seu escrit, el diputat de Compromís diu que “en aquestes comarques, és difícil trobar un agricultor o ramader que no haja patit múltiples robatoris a les seues instal·lacions i propietats”

Baldoví diu que “a banda de l’escassa reacció de les forces i cossos de seguretat de l’estat, els agricultors es troben que, quan es produeix una detenció d’individus que són detinguts amb tones de fruita a plena llum del dia, després d’un breu període de temps, queden en llibertat tot i que són reincidents en la majoria dels casos. Per tot això es pregunta al Govern si té previst instar la subdelegació de Castelló a ampliar la vigilància i la posada en marxa de mesures dissuasòries per a evitar els robatoris a les comarques del Baix Maestrat i de la Plana Baixa. I si per part del Govern s’ha previst la modificació del Codi Penal per a rebaixar el límit actual de 400 € de valor del furtat fins als 100 euros. 

Igualment el diputat de Compromís li pregunta si, “coneixent les conseqüències que tenen per als agricultors, es pensa mantenir com a import del furtat el valor del bé sostret sense tindre en compte el valor del dany provocat per a aconseguir aquest bé.  Quina postura té el Govern en relació a la possibilitat de modificar la legislació perquè en el cas de furts comesos al camp o a les granges per diverses persones, el valor del furtat no es dividisca entre aquestes persones, i que aquest valor siga el mateix per a cadascun dels delinqüents. I quina és la postura del Govern respecte a la possibilitat de fer les modificacions legals oportunes perquè, en els casos de reincidència d’un delinqüent, el valor del furtat s’acumule”.