Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat hui que “el nostre grup parlamentari ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per a evitar la reducció de la plantilla de professorat del CRA La Rectoria, situat a Benimeli, ja que considerem que esta mesura afectarà negativament al funcionament del centre i, a més, discrimina esta zona rural”. 

Mollà ha explicat que “la Conselleria d’Educació ha decidit suprimir dues places de professor a este centre, que és el col·legi rural que agrupa més pobles i té major nombre d’unitats de totes les comarques d’Alacant”. 

En este sentit, la diputada ha indicat que “d’una banda, l’eliminació d’estes dues places tindrà greus repercussions per a la coordinació i funcionament del centre educatiu i, en concret, la supressió de la plaça d’itinerant d’Educació Primària suposarà deixar al CRA La Rectoria sense un professional que fa substitucions als diferents aularis i que treballa en els recolzaments i desdoblaments”. 

“D’altra banda, esta retallada en un centre rural suposa deixar-lo en una posició de desavantatge i va en contra del criteri de tractar amb igualtat este tipus d’escoles amb l’objectiu d’evitar la despoblació i garantir la igualtat d’oportunitats de totes les persones independentment del lloc de residència”, ha destacat.  

Per tot això, Mireia Mollà ha afirmat que “des de Compromís reclamem a Les Corts que insten a la Conselleria d’Educació a realitzar totes les gestions oportunes per tal de que al CRA La Rectoria no se suprimisca cap plaça de professorat”.