Bota al contingut principal

La proposta de Joan Baldoví, diputat en el Congrés per Compromís, contra les prospeccions petrolieres en la costa mediterrània, per fi s’ha votat en la comissió d’indústria i s’han complit totes les previsions: el PP ha tombat amb la seua majoria la iniciativa de Compromís per a evitar les prospeccions.

Entre els vots contraris del PP es trobaven també els de Belén Juste i Mario Flores, els qui en la passada legislatura van formar part del govern valencià de Francisco Camps i van protagonitzar actes contra les prospeccions. Segons Joan Baldoví, “quan he vist que dos exconsellers que s’oposaven a eixes pràctiques ara estan totalment a favor, he sentit una gran pena i una gran decepció i caldrà explicar al poble valencià quin és el discurs i la doble moral del PP, ja que es tracta d’un joc molt perillós per als nostres interessos i per al futur i la prosperitat de la nostra terra”.

També, des de Compromís han lamentat que UPyD es posicione amb el PP, “per a donar llum verda a unes prospeccions que, de trobar alguna cosa, només serviran per a enriquir a una empresa privada i per a posar en perill el medi ambient, la salut de les persones i l’economia. Encara recordem com fa pocs mesos González Pons s’oposava a les prospeccions i deia que l’aposta no era la de l’or negre, sinó la de l’or verd i que el vertader petroli que necessitaven les economies del País Valencià i de les Illes Balears era el turisme. El vot contra la nostra proposta desvetla la gran mentida permanent que és el discurs del PP i també d’aquells que es posicionen amb el seu vot amb el PP”.