Bota al contingut principal

El diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, va presentar en febrer una pregunta escrita al Govern Central, perquè s’explicara a data d’avui quins són els tràmits que queden pendents per a que l’aeroport de Castelló poguera obtindre tots els permisos per poder operar. Aquesta pregunta es formulava després d’informacions contradictòries que no aclarien els passos burocràtics pendents que havia de complir aquesta infraestructura inaugurada fa més de dos anys.

La falta de permisos, per no haver-se gestionant en temps i forma, tot i estar-se tramitant el projecte des de principis de la dècada passada, era un dels obstacles existents per al funcionament de les instal•lacions, a més dels problemes en el disseny incorrecte de la pròpia infraestructura, o la falta d’interés de companyies en operar des de l’aeroport de Castelló.

La resposta donada ara pel Govern Central diu, com ja se sap, que l’aeroport és propietat de la Generalitat, i per tant, la informació que pot subministrar el Ministeri de Foment es limita a aquelles qüestions relacionades amb les seues competències en matèria de seguretat i certificació d’aeroport. I en eixe sentit, es diu que s’han iniciat les actuacions necessàries per la certificació i verificació dels sistemes CNS (Comunicació, navegació i vigilància), i que també s’ha realitzat el disseny d’estructures d’espai aeri i dels procediments de vol, havent-se realitzar els vols de verificació de maniobres.

En cap cas, s’explica la data en la qual es van iniciar aquestes actuacions, i si estan ja concloses i són definitives, ni si se n’han de fer altres mesures i actuacions, la pregunta de Baldoví es basava en saber les actuacions que quedaven pendents, i la resposta es limita a dir el que s’ha fet, no es sap quan, però deixa en l’aire si hi ha cap tràmit encara per complir-se.