Anar directament a les notícies

Compromís reclama a Bonig que explique la caòtica gestió de la caça en territori valencià

Publicat el en Medi Ambient

El grup parlamentari Compromís ha registrat en les Corts Valencianes una bateria de preguntes i peticions de documentació per a esclarir de què manera el Consell està duent a terme la gestió de la caça en el territori valencià.

 

En eixe sentit Compromís també ha sol·licitat la compareixença de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, perquè explique en seu parlamentària la multitud d’irregularitats i il·legalitats que s’han anat coneixent últimament en matèria de caça.

 

Segons ha assenyalat el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “les muntanyes han de ser públiques i gestionades de forma pública i amb una participació ciutadana adequada, però la gestió de la conselleria va en sentit contrari, opacitat, privatitzacions i irregularitats per tot els llocs”.

 

“Des de Compromís volem que s’aclarisca fins a l’últim detall de les irregularitats en matèria de caça, com el cas que vam conèixer pels mitjans de comunicació sobre un vedat a Quesa en el qual va estar implicat fins i tot personal de la conselleria”.

 

“Tenim constància de més casos en els quals per part de l’administració valenciana hi ha hagut irregularitats, clientelisme i molta laxitud en el compliment de determinats protocols, com el de control de depredadors. S’ha permès dos tipus de caça en un mateix vedat, vulneració de reglaments per a espècies vulnerables com el corb marí, etcètera i la consellera ha de donar explicacions d’esta caòtica gestió de la caça a la Comunitat Valenciana”, ha conclòs Ponce.

Documents adjunts