Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en les Corts Valencianes una bateria de preguntes i peticions de documentació per a esclarir de què manera el Consell està duent a terme la gestió de la caça en el territori valencià.

 

En eixe sentit Compromís també ha sol·licitat la compareixença de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, perquè explique en seu parlamentària la multitud d’irregularitats i il·legalitats que s’han anat coneixent últimament en matèria de caça.

 

Segons ha assenyalat el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “les muntanyes han de ser públiques i gestionades de forma pública i amb una participació ciutadana adequada, però la gestió de la conselleria va en sentit contrari, opacitat, privatitzacions i irregularitats per tot els llocs”.

 

“Des de Compromís volem que s’aclarisca fins a l’últim detall de les irregularitats en matèria de caça, com el cas que vam conèixer pels mitjans de comunicació sobre un vedat a Quesa en el qual va estar implicat fins i tot personal de la conselleria”.

 

“Tenim constància de més casos en els quals per part de l’administració valenciana hi ha hagut irregularitats, clientelisme i molta laxitud en el compliment de determinats protocols, com el de control de depredadors. S’ha permès dos tipus de caça en un mateix vedat, vulneració de reglaments per a espècies vulnerables com el corb marí, etcètera i la consellera ha de donar explicacions d’esta caòtica gestió de la caça a la Comunitat Valenciana”, ha conclòs Ponce.