Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat el rebuig de la seua formació a les noves retallades imposades des de la Conselleria de Sanitat per a centres de salut i hospitals en els mesos d’estiu, que suposaran el tancament de la majoria d’ambulatoris a les 15 hores i la reducció en les substitucions del personal sanitari.

 

Segons ha assenyalat Oltra “en els darrers anys hem pogut comprovar com la deficient planificació sanitària per a l’estiu en els hospitals i centres de salut ha provocat situacions de greu saturació en el servei, ara amb les dràstiques retallades que vol imposar el conseller Llombart, als mesos de juliol i agost podem viure una situació de caos absolut en el Servei Valencià de Salut”.

 

Des de Compromís es denuncia que estes mesures s’estan prenent de manera unilateral, sense haver fet cap avaluació de com afectarà els usuaris i sense comptar amb els professionals de la salut, que hauran de fer front a les retallades amb la sobrecàrrega de treball que açò suposarà.

 

Per a Oltra “estes retallades mai afecten als diners que el govern valencià paga a les empreses privades de sanitat que gestionen hospitals públics, cosa que evidencia com de nefast per a l’interés general és el model sanitari imposat pel PP. Estes retallades obeeixen al pla preconcebut per privatitzar les sanitat pública i convertir-la així, en un negoci més d’empreses afinsʺ.

 

Des de Compromís s’anuncia la presentació d’una sèrie d’iniciatives en les Corts Valencianes per a què des del Consell es donen explicacions de l’agressió als drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes que suposen estes retallades en sanitat.

 

Segons ha assegurat Oltra “volem que Llombart ens mostre quins són els estudis que s’han realitzat per prendre estes mesures, perquè estem convençuts de què si estos estudis existeixen no estan basats en criteris mèdics i només s’han tingut en compte criteris econòmics per a retallar despeses”.

 

ʺDia rere dia comprovem com l’única preocupació del govern del PP és continuar pagant els deutes als bancs a costa de retallar serveis públics bàsics, mentre les persones queden relegades a patir sofriment i no disposar de l’atenció sanitària a què tenen dret i que han pagat amb els seus impostosʺ, ha conclòs Oltra.