Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una Proposició No de Llei en Les Corts motivada per les intencions del Consell d’obligar a les dones que volen exercir el seu dret recollit en la nova Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs a la visió de determinats audiovisuals per a coartar la seua llibertat.

 

Segons la diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “davant esta situació que planteja el govern del PP cap a les dones nosaltres instem a què com a mesura didàctica el Consell s’aplique la seua pròpia pedagogia, de manera que puguen prendre decisions amb més consciència sobre l’impacte que allò que acorden o obliden al Ple del Consell té sobre cadascú dels valencians i cadascuna de les valencianes que ja hem nascut i que esperem del govern valencià més que la propagació del fonamentalisme catòlic”.

 

“Concretament –ha afegit Oltra- el que plantegem en la nostra PNLL és que abans de cada Ple del Consell, els consellers, les conselleres i el President de la Generalitat hauran de veure material gràfic i audiovisual relacionat amb les qüestions que van a tractar al Ple del Consell”.

 

Com a exemple, si van a tractar temes de dependència hauran de visionar fotografies i vídeos de les més de 13.000 persones depenents que han mort abans de rebre les ajudes que els corresponien en aplicació de la Llei de Dependència a causa de la lentitud i mala aplicació de la Llei a la nostra Comunitat. Hauran de veure vídeos de la quotidianitat de les persones amb grans dependències i en quina mesura l’abandonament del Consell ha augmentat el patiment dels  i les depenents i les seues famílies.   

 

Si es van a prendre decisions sobre infraestructures ferroviàries visionaran fotografies i vídeos de les 43 persones mortes i 47 ferides a l’accident de metro de València, per causa de la manca d’inversions de la Generalitat Valenciana en mesures de seguretat que hagueren evitat l’accident i que a hores d’ara 4 anys després encara no s’han realitzat. Hauran de visionar les seqüeles del accident en les persones ferides, els processos de rehabilitació física i psíquica i els testimonis dels familiars dels que van perdre la vida a l’accident.

 

Si van a tractar l’aprovació d’un gran esdeveniment amb ingents transvasaments de diners públics cap a interessos privats hauran de veure vídeos i fotografies dels serveis públics, de persones en llista d’espera per a una intervenció quirúrgica o prova diagnòstica.

 

Si van a tractar sobre  suports a l’ensenyament privat hauran de veure fotografies i vídeos de les  xiquetes i xiquets i de famílies que s’ha quedat sense plaça escolar en l’educació infantil (3 a 6 anys) en la xarxa pública o de famílies que no poden pagar l’escola infantil de 0 a 3 anys.

 

“I així successivament en totes les problemàtiques que afecten a valencians i valencianes, d’esta manera podran prendre decisions amb més consciència sobre l’impacte que allò que acorden o obliden al Ple del Consell té sobre cadascú dels valencians i cadascuna de les valencianes que ja han nascut”, ha assegurat la diputada ecosocialista.