Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís s’ha mostrat content amb l’auto del Tribunal Constitucional (TC) que manté la suspensió dels enderrocs al barri del Cabanyal de València.

 

Segons  la diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “no és habitual que el TC prenga este tipus de mesures cautelars contra una normativa autonòmica perquè quasi sempre sol tindre en compte la presumpció de legalitat de l’actuació de les administracions, així que si el TC ha pres este tipus de decisió és perquè troba indicis més que raonables de què l’actuació legislativa del govern del PP en el Cabanyal és irregular i podria comportar un dany irreparable”.

 

“L’auto del TC és un tiró d’orelles al govern de Francisco Camps per qüestionar la legalitat de la normativa que va aprovar el PP, açò se summa al panorama general del PP en la Comunitat Valenciana a qui se li qüestiona la legalitat de moltes de les seues actuacions”.

 

“Estem contents –ha afegit Oltra- pels veïns, pel barri del Cabanyal i per la ciutat de València ja que els plans de destrucció del PP, de moment, no poden dur-se a terme”.

 

Així mateix la diputada ecosocialista ha valorat la decisió del TSJCV de remetre al Jutjat d’Instrucció número 10 de València la seua suposada falta de desobediència lleu a l’autoritat pels incidents al Cabanyal durant els enderrocs del passat abril. Oltra s’ha mostrat “satisfeta de què, com a la resta de la ciutadania, siga la justícia ordinària qui s’encarregue d’este assumpte, així no hauré de recusar al president del TSJCV Juan Luis de la Rua per enemistat manifesta, ja que el vaig denunciar davant la fiscalia per l’arxiu del cas de corrupció de Francisco Camps”, ha conclòs la parlamentària.