Bota al contingut principal

 

  • Les comissaries de Llíria, Benissa, Xixona i altres infraestructures del PLISE es quedaran  sense construir esta legislatura

 

A preguntes de la diputada de Compromís, Mireia Mollà, el Conseller de Governació, Serafin Castellano, ha informat que les úniques comissaries de policia autonòmica que s’obriran esta legislatura seran les de Vall d’Alba i Alacant, amb locals cedits pels ajuntaments i amb una inversió mínima. La resta de Comissaries que s’havien d’obrir com la de Llíria a València o les de Benissa i Xixona a Alacant, són historia, ja que segons el Conseller el PLISE (Pla d’Inversions en Seguretat i Emergències) no es viable donada la desastrosa conjuntura econòmica en la que el PP ha situat a la Generalitat Valenciana.

 

Segons la parlamentaria autonòmica de Compromís, del 64 milions d’euros que pensava invertir la Generalitat en el PLISE durant el període 2008-2012, en matèria de seguretat pública el Consell ha invertit sols 0,5 milions d’euros. Una xifra que demostra el fracàs estrepitós en la implantació de comissaries de Policia Autonòmica en les tres províncies de la Comunitat.

 

Esta situació s’agreuja molt més després de l’anunci fet per Castellano de que va a retallar un 30% totes les inversions previstes des del seu departament en 2013, fent inviable qualsevol actuació per dur endavant obres o construccions relacionades amb el PLISE.

 

Per a la diputada de Compromís, el PP ha deixat en fallida econòmica la Generalitat, no té diners i està endeutat fins a les celles. Ha gastat tots els nostres impostos en festes i grans esdeveniments i ha arruïnat l’administració autonòmica, per això, qualsevol projecte que s’anuncie és una mera fal·làcia i un muntó de mentides que mai s’arriben a plasmar en els pressupostos, o si es recullen, després son retallats o eliminats.

 

Per a Mollà, la seguretat en les zones d’interior està sota mínims, tal i com han vingut denunciant els llauradors i sindicats agraris valencians, on els robatoris han augmentat de manera exponencial, causant destrosses i espolis en vivendes, magatzems i sistemes de reg que superen els 20 milions de pèrdues, mentre que Governació és incapaç d’articular qualsevol Pla de Seguretat i molt menys, dotar-se d’infraestructures i agents que atenguen les demandes de vigilància que reclama la ciutadania.