Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el Consell, “no pot perdre ni un minut més per a reclamar al govern central que ens acredite el deute històric que té l’Estat amb el País Valencià i que ara, segons els experts, no és d’11.000 milions d’euros, sinó de 13.485 milions”.

Per al síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “cal una acció ràpida i contundent. El president ja va dir en la passada sessió de control a les Corts que no reclamarà el deute històric, però si no té valor per fer això, almenys que treballe i inste a l’Estat a que ens reconega i acredite tot el que els deu a les valencianes i els valencians, com si que ho ha fet en els darrers anys amb altres autonomies que han arribat a cobrar fins i tot dos vegades eixe deute, mentre a nosaltres se’ns nega amb el PP i amb el PSOE”.

Segons Morera, “hem tingut un finançament irregular i deficitari i a això, si li afegim una gestió penosa i malbaratadora com la que hem patit amb el PP, fa que arribem a la situació actual, on no hi ha diners per atendre les necessitats més bàsiques i el benestar de les valencianes i els valencians”. El portaveu de Compromís ha insistit que eixos diners que deu l’Estat al poble valencià, “són necessaris per a recuperar-nos com a poble, perquè la Generalitat puga pagar tot el que deu a proveïdors i col•lectius socials i professionals i, també, per a fer polítiques actives d’ocupació en coordinació amb els sectors productius valencians”.

“Sembla curiós que la Generalitat continue encomanant informes a experts per acreditar el que tots i totes sabem i, malgrat les dades objectives, que demostren el mal finançament que té el poble valencià, el seu govern és incapaç de fer accions concretes i de reivindicar amb força el que és de justícia”, segons ha explicat Morera.

De fet, Enric Morera continua esta setmana la seua ronda de conferències per explicar la proposta que fa Compromís per un “Concert Econòmic Responsable”. Demà divendres, el síndic de Compromís farà la seua exposició en la seu de la UNED de Vila-real, a partir de les 19 hores.