Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “el nostre grup parlamentari ha registrat una sol·licitud de compareixença del Síndic Major de Comptes, Rafael Queralt, en la comissió d’Economia per a que explique les irregularitats que ha trobat en els comptes de l’Ajuntament d’Alacant”.

Mollà ha realitzat estes declaracions en la roda de premsa que ha ofert hui junt al portaveu i el secretari de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre i Ignasi Bellido, respectivament.

La diputada ha assenyalat que “l’informe d’este òrgan sobre la gestió dels comptes públics del consistori alacantí en l’exercici 2011 alerta d’un greu descontrol, doncs detecta comptes corrents que no formen part de la Tresoreria, deficiències en els expedients de contractació, subvencions on no es comprova el cost real dels projectes i posa en qüestió el model de reconeixements extrajudicials de crèdit per pagar contractes, entre altres qüestions”.

En este sentit, Mireia Mollà ha destacat que “davant esta situació de caos que ha provocat el govern municipal de Sonia Castedo, considerem que és urgent que el Síndic de Comptes comparega i detalle l’informe, per tal de frenar esta pèssima gestió econòmica que està afectant greument les butxaques de tots els alacantins i alacantines”.

“Al seu torn, fem una crida a l’alcaldessa, que és també diputada, perquè sol·liciti al seu grup parlamentari estar este dia en què comparega el Síndic en la comissió d’Economia i que escolte el que ha de dir i veurem si s’atreveix aleshores a dubtar de la credibilitat de l’informe”, ha afegit la diputada de Compromís.

 Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant ha indicat que “resulta lamentable que el regidor d’Hisenda, en lloc d’assumir la seua responsabilitat, afirme que l’informe s’equivoca i, al mateix temps, assumisca com a normal l’existència d’una targeta amb 6.000 euros sense identificar”.

Tomàs Mestre ha apuntat que “malauradament, esta mala gestió dels comptes municipals no és cap novetat, si tenim en compte que en l’actualitat el consistori alacantí paga 94 euros a l’any per habitant pels préstecs que ha demanat i els corresponents interessos”.

Així mateix, el secretari local ha ressaltat que “la destitució de l’interventor municipal és una bona mostra de com el PP gestiona de manera nefasta els recursos públics i, a més, porta a terme un govern opac, silenciant les veus discordants, en lloc d’assumir la seua incapacitat”.

“No és només que la nostra alcaldessa i el seu predecessor estiguen imputats per un greu cas de corrupció, no és només que els diners públics s’hagen destinat a interessos particulars, és que comptem amb un equip de govern incompetent, que ha malbaratat els recursos i empobrit els ciutadans i ciutadanes d’Alacant”, ha conclòs Ignasi Bellido.