Bota al contingut principal

Hui, 3 de maig, a dos mesos de complir-se set anys del major accident de Metro que mai s’ha produït a l’Estat Espanyol, Compromís ha registrat en molts ajuntaments del País Valencià una moció per a demanar que la fiscalia reobriga el cas, a conseqüència de les últimes informacions aparegudes en premsa, el programa “Salvados” i el documental “0 Responsables” i que es torne a crear la comissió d’investigació que aclarisca d’una vegada per totes les causes d’aquest accident, que va provocar la mort de 43 persones i 47 més van resultar ferides. Alhora, aquesta moció també demana als plens municipals l’acord pel qual, cada 3 de juliol es recorde la tragèdia amb un acte que tindrà caràcter institucional i permanent i que les banderes del balcó consistorial es deixen a mig pal.

Segons ha declarat el portaveu de Compromís, Enric Morera, “des d’aquell fatídic 3 de juliol de 2006, tot i existir tot un seguit de factors que van desencadenar l’accident, i que deurien d’haver generat una investigació seriosa i concloent per tal de garantir a les víctimes i als seus familiars el coneixement de la veritat, la societat valenciana s’ha trobat amb el silenci i el consegüent oblit. La velocitat a la que anava el tren, el mal estat de les vies, les deficiències tècniques dels trens, les mesures de seguretat instal•lades en altres línies de metro que no hi estaven en la Línia 1, les reiterades denúncies dels sindicats sobre la perillositat d’aquell tram, els descarrilaments previs que es van ocultar o les finestres mal segellades, no semblen haver estat motius suficients per a que s’encetara un procés, polític i judicial, que explicara amb claredat els fets i es depuraren les responsabilitats que pertocaren”.

Morera ha destacat que, tal com diu la moció, “per si fóra poc, la comissió parlamentària que es va crear va quedar desdibuixada pel fet, conegut posteriorment, que totes les persones que hi van comparèixer havien estat alliçonades per una empresa de comunicació (H.M. Sanchis), on lluny de dir la seua veritat, es van cenyir a un guió prèviament escrit per aquestos consultors i pactat amb els directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Ni investigació, ni procés judicial, ni veritat. Els familiars de les víctimes no han tingut res d’això. Per contra, han vist com una de les pitjors tragèdies dels últims anys conegudes en el territori valencià, cau en l’oblit i provoca així un doble dolor”.

Per això, des de Compromís consideren que, amb l’aparició de noves informacions sobre les causes que van provocar l’accident del Metro de València, “es fa necessari, per respecte a les víctimes, a la veritat i a la moral, que es torne a crear la Comissió Parlamentària d’Investigació que anys enrere es va tancar en fals i que curiosament, ha estat la més breu en la història del parlament valencià, sense cap responsabilitat política però amb una trista llista de 43 persones mortes”.

Hui, 3 de maig de 2013, Compromís tornarà a estar present, com tots els dies 3 de mes, per fer costat a les famílies de les víctimes, amb les quals “sempre s’ha acompanyat en cinc minuts de silenci que continuen sent molt dolorosos, pel fet de record i perquè, set anys després, no hi ha responsables de la tragèdia”, segons ha puntualitzat Morera.