Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la vaga de tot el sector de l’ensenyament, “ha estat un autèntic èxit, perquè hui han anat conjuntament professors, alumnes, pares i mares per a reivindicar un ensenyament públic i de qualitat, tot el contrari que vol el PP i que, a més a més, hui s’ha evidenciat que els governs valencià i central van en direcció contrària a les aspiracions i peticions de la societat, i així no es pot governar mai”.

Morera ha recordat que pocs projectes de llei, “siguen de la matèria que siguen”, han aconseguit “un consens tan gran a la contra com aquesta contrareforma de l’educació que vol dur endavant el ministre Wert. Sindicats d’ensenyants, federacions de pares i mares, organitzacions estudiantils, la major part dels sectors implicats en el procés educatiu rebutgen les mesures que el ministre vol fer adoptar a les diferents autonomies”.

El síndic de Compromís també ha al•legat que els greus atacs a les llengües, cultures i senyes d’identitat plurinacionals, “és altre dels penosos aspectes de la política del PP perquè des de que governa Rajoy, molts han estat els intents de reduir a la mínima expressió les llengües no castellanes en aquelles autonomies on són oficials. En el nostre cas, l’aprovació del projecte que presenta el ministre, amb la complaença del PP valencià, suposaria un greu retrocés per a l’ensenyament en valencià, que ha assolit en 30 anys uns elevats nivells d’acceptació i ha tingut un paper tant important en el procés de recuperació lingüística i de valoració social de la nostra llengua pròpia”.

Per una altra banda, el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista també s’ha referit als fets d’aquest matí i ha declarat que, des de Compromís, “lamentem la fixació que té la Delegació del Govern i la policia amb els estudiants valencians al llarg de tot el dia i de fet, quan ens han dit que hi havia certa tensió a la plaça de la Mare de Déu, els meus companys Fran Ferri, Mireia Mollà i Juan Ponce han eixit de l’hemicicle per estar amb els estudiants, que simplement volien continuar amb les seues protestes i reivindicacions de manera totalment pacífica. Caldria que la policia posara més interés en perseguir a corruptes i delinqüents i no a joves que sols reclamen els seus drets”, segons ha explicat Enric Morera.