Bota al contingut principal

 El conseller de Compromís a RTVV insta a la presidenta del Consell d’Administració a prendre les mesures necessàries per a fer de la televisió pública un espai al servei de les llibertats públiques, la democràcia, el dret a la informació i la llibertat d’expressió.

El conseller de Compromís en el Consell d’Administració de RTVV, Rafa Xambó, ha enviat un document a la recentment escollida presidenta de l’ens, Rosa Vidal, per a traslladar-li les seues queixes respecte a com es va desenvolupar l’entrevista del passat 29 d’abril al Síndic de Compromís, Enric Morera en el programa “ Bon dia, La tertúlia”.

Per al conseller de Compromís, l’entrevista no s’ajustava als paràmetres lògics perquè “se suposa que si es convoca un dirigent polític a una entrevista de 30 minuts, en les circumstàncies actuals, allò que interessa a la ciutadania i per tant han de preguntar els periodistes, té a veure amb la situació present de crisi, fallida econòmica, deute, problemes socials, i que només una part s’ha de dedicar a les qüestions partidistes”.

De fet, al llarg de l’entrevista no va haver cap pregunta referida dels silencis de RTVV a l’accident del Metro o de l’ERO a RTVV com a exemple de mala gestió, i l’entrevista es va convertir en “una mena d’atac sistemàtic per part dels periodistes als quals no sembla interesar ni l’economia, ni la societat, sinó criticar “l’espectacle de Joan Baldovi al Congrés dels Diputats”, i no la greu situació de les hipoteques i els desnonaments. També, és molt lamentable que quan es preguntava per la situació política valenciana i la postura de Compromís, s’empraren de fons imatges del tripartit català, que res té a vore amb la realitat i la situació política valenciana”.

El document en el qual Xambó expressa el seu rebuig al caràcter agressiu de l’entrevista i que ja s’ha enviat per segona vegada sense haver aconseguit resposta, demostra, en opinió de Xambó “l’interès del Consell en continuar amb les mateixes pràctiques periodístiques que abans. Per tant aquelles promeses d’un periodisme responsable, plural, etc que el Consell anunciava per tot arreu, són hui pures quimeres” ha denunciat el conseller de Compromís.