ara tu decideixes europa!

Preguntes freqüents

Puc votar en les primàries de Compromís?

Tens més de 16 anys, ets valencià i vols més democràcia a Europa? Aleshores i tant que pots votar. Només has d'inscriure't al cens de les primàries de Compromís a través del formulari electrònic o emplenant el formulari escrit i lliurant-lo a una seu de Compromís o enviant-lo per mail a C/ Sant Jacint, 28 entresol - 46008 València.

I em costarà diners?

No et costarà ni un duro, la inscripció és lliure i gratuïta. No obstant això, et convidem a fer una aportació voluntària de la quantitat que pugues a través d'aquesta web per tal d'ajudar amb el cost del procés.

Quant de temps tinc per inscriure'm?

Tens de temps des del 19 de febrer fins al 9 de març. Així que afanya't i convida a totes les teues amistats perquè també participen amb tu a triar els representants de Compromís ;)

I si em vull presentar a candidat?

Endavant! Tens des del 18 de febrer fins al 3 de març per a presentar la teua precandidatura a les primàries de Compromís. Has d'emplenar el formulari corresponent amb els requisits que s'hi indiquen i enviar-lo al mail [email protected]

D'acord, però no sóc militant de Compromís.

Cap problema. Mentre manifestes la teua voluntat de compartir el programa i els valors de Compromís, pots presentar la teua precandidatura i entrar en el procés amb les mateixes condicions que la resta.

Quines són eixes condicions?

Si vols encapçalar la llista de Compromís, has de reunir un 3% de suport entre la militància de la coalició per entrar al procés de votacions; és a dir, 129 persones. Per una altra banda, si només vols formar part de la llista de Compromís, però no vols encapçalar-la, els suports que has d'aconseguir són l'equivalència a l'1% de la militància, és a dir, 43. Així confirmes que la teua candidatura representa un mínim de persones que comparteixen uns valors comuns dins de la pluralitat de Compromís.

I quan serà la votació?

La votació electrònica estarà oberta des del 17 al 19 de març. Per correu podràs fer-ho des del 14 al 20 de març i la votació presencial serà el 21 de març.

I com puc votar?

  • Electrònicament: rebràs un missatge en el mail amb què t'hages registrat amb les instruccions per votar. Et donarà una clau personal i intransferible amb la qual podràs fer la votació.
  • Per correu: has de manifestar la teua voluntat de votar per correu enviant un mail a [email protected] i des d'allí et registrarem com a votant per correu i t'indicarem els passos a seguir.
  • Presencialment: properament publicarem la distribució dels col·legis electorals i els horaris en els quals es podrà exercir el dret de vot durant la jornada del 21 de març. Així mateix, et comunicarem el que tindràs assignat per a la votació.

Què és això que hi ha dues votacions?

Sí, en el procés de primàries hi ha dues votacions. Per una part es vota al candidat o candidata a encapçalar la llista electoral, el que es coneix com a número 1, però no només això, sinó que també hi haurà una altra votació perquè pugues ordenar tota la resta de la llista.

En la votació per al cap de llista votes només a una persona. I aquella que més vots haja aconseguit és la que serà designada com a cap de llista de Compromís.

En la votació per a la resta de la llista, el que fas és ordenar la llista segons la teua preferència entre els candidats que s'hi presenten. Pots ordenar-los tots o pots ordenar-ne només una part, sempre des de l'1 cap avall. A cadascun li donaràs un suport equivalent a 1/n, on "n" és el lloc que has assignat. És a dir, a la teua primera preferència li atorgaràs un punt sencer; a la segona, mig punt; a la tercera, un terç, i així successivament. En acabant, se sumaran els punts obtinguts i d'allí eixirà la llista de Compromís.