Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís recorda que quan Aznar era president del govern, “Rajoy era ministre i va ser quan desestimaren fer el corredor mediterrani i tampoc feren res per construir les línies de rodalia que fan falta en moltes comarques valencianes”. Morera també ha demanat més respecte i rigor a la premsa madrilenya que diu que ara Madrid té platja, perquè això “és un atac i un insult al País Valencià i a la seua identitat. I el pitjor de tot és que Camps calla i atorga davant estes agressions”.

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes i secretari general del BLOC, Enric Morera, no ha assistit este matí a la recepció a les autoritats que venen en l’AVE. Segons Morera, “el viatge inaugural s’haguera pogut fet des de València cap a Madrid però el centralisme d’esta gent els crema per dins i ha tingut que ser des de la metròpoli fins a la colònia perquè ells ho entenen així”.

En el viatge inaugural anava el president “nacional” del PP, Mariano Rajoy, qui no visitava terres valencianes des de feia nou mesos. Per a Morera, que vinga Rajoy “a estrenar un tren i no a posar ordre en la franquícia valenciana del seu partit és un escàndol, perquè realment té molt de treball a fer de Nord a Sud. Des de Fabra fins a Ripoll passant pel palau de la Generalitat”.

Morera també ha animat a Rajoy a que parle de les coses que els preocupen a les valencianes i els valencians. Segons el parlamentari valencianista, “la nostra indústria necessita un corredor mediterrani de mercaderies per a eixir a Europa. Quan ell era ministre amb Aznar, es va decidir a Madrid rebutjar eixe eix de transport tan necessari per a esta terra. Hui ens agradaria que el senyor Rajoy declarara si continua estant en contra o a favor del corredor mediterrani”.

Des de Compromís també volen saber si Rajoy dóna suport als trens de Rodalia Xàtiva-Alcoi, Vinaròs-Castelló o Gandia-Oliva-Dénia, “que més que projectes ja són llegenda de trens fantasmes que mai arribaran a estes destinacions per culpa del fatídic binomi PP-PSOE”.

Finalment, Morera també ha reclamat una reacció ràpida i contundent del govern valencià per demanar a molts mitjans de comunicació madrilenys o amb seu a Madrid “perquè no continuen insultant a esta terra. Tenim nom, tenim identitat i tenim història, més que allà, i per això no som el Llevant. I València no és la platja de Madrid, València és una destinació turística on són ben rebuts tots aquells que vulguen gaudir de la nostra terra, del nostre clima i de la nostra gastronomia i no anem a permetre eixes declaracions centralistes i colonialistes que ens remunten als temps de les colònies d’ultramar”.

Per al síndic de Compromís, “sembla mentida que el PP valencià no haja eixit en defensa de l’identitat valenciana. Sembla que quan ens ataquen i ens insulten des de Madrid no passa res. Callar és atorgar i és ser còmplices dels insults a la nostra identitat i per això nosaltres no callarem. Les platges valencianes són de les valencianes i dels valencians, malgrat l’AVE, el pensament colonialista i la Direcció General de Costes”, ha assegurat Morera.