Bota al contingut principal

El ple de Les Corts Valencianes ha debatut les 657 esmenes dels grups de l’oposició que quedaven vives a les seccions d’Infraestructures i Transports, Educació i Sanitat, incloses en els comptes de la Generalitat per a l’any que ve, de les que no s’ha aprovat cap.

Mónica Oltra, portaveu adjunta de Compromís, ha qüestionat el “interés” que té el Consell pels pressupostos –a la mitjana hora de començament del ple no hi havia en els escons blaus cap conseller, i en l’hemicicle només es trobava com a representant del Govern Rafael Blasco, assentat en el seu escó de síndic popular–. En total, a les 10.35 hores hi havia menys de la mitat dels diputats en els seus llocs.

 Oltra ha criticat que Infraestructures és dels apartats que més han baixat, 113 milions d’euros, i sobre l’AVE, s’ha preguntat si “ens els podem permetre”, alhora que ha instat a prioritzar “els desplaçaments diaris d’un milió i mig de persones, no els de 8.000 persones al dia”.

 “Els valencians que viuen fora de València tarden més a arribar a l’estació de Joaquín Sorolla que a traslladar-se a Madrid”, ha denunciat la diputada de Compromís.

 En tot cas, ha ironitzat sobre que els dirigents del PP qüestionaren que l’AVE estiguera preparat en la data, a la qual cosa el diputat popular Rafael Ferraro, li ha contestat que l’AVE no ha arribat a la Comunitat Valenciana, només a la ciutat de València.

 En quant al debat sobre sanitat la diputada de Compromís ha acusat als populars de “dilapidar” els diners dels valencians i ha afirmat que “els fets han demostrat el que és este Govern”.

 Oltra ha afirmat que “en el govern del PP existeix una calculada estratègia d’espoli de les arques públiques i la sanitat no ha sigut aliena a això”.