Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat este matí que les xifres  de persones sense treball i que no cobren cap ajuda oficial, “són preocupants, molt preocupants. Des dels sindicats ja han advertit que són vora el 35% dels desocupats valencians els que no cobren en l’actualitat cap tipus de subsidi. Estem parlant de més de 100.000 ciutadanes i ciutadans que viuen en una situació molt perillosa mentre que ni el govern central ni l’autonòmic fan res per ajudar-los”.

Morera ha recordat que al mes de març de 2010, Compromís va defensar en les Corts Valencianes una proposta que va estar bloquejada per la majoria del PP. Des de la tercera força política en el parlament valencià demanaven que es pogueren firmar convenis entre ajuntaments i mancomunitats amb la Conselleria de Benestar Social per agilitzar la firma de resolucions i reconéixer la Renda Garantida de Ciutadania, amb la qual les persones que s’han quedat sense cap tipus de subsidi obtingueren uns recursos mínims “per a poder menjar”.

“I el PP va votar que no, la notícia va passar desapercebuda en eixe moment però ara són més de 100.000 valencianes i valencians els qui han perdut el seu treball i que no reben cap ajuda del govern central i als quals el govern de Camps també els nega un mínim de solidaritat per a poder eixir endavant”, ha reconegut Morera.

El portaveu de Compromís ha recordat que, en el seu dia, “ens vàrem quedar molt perplexos quan el PP es va oposar a que es firmaren convenis perquè els alcaldes, avalats pels informes tècnics dels departaments de Servicis Socials, aprovaren donar ajudes bàsiques per a menjar als veïns que s’han quedat sense res i no tenen recursos. Estàvem parlant en el seu dia i ara d’ajudes que no superen els 400 euros i que són per a atendre les necessitats més bàsiques d’un ciutadà que no té cap tipus d’ingrés ni estalvis i que no pot esperar-se tres mesos per a menjar. A més, en eixe temps és més que suficient perquè li vinguen embargaments o perquè li tallen la llum i creiem que l’administració valenciana hauria de ser més sensible amb estos drames humans que, per desgràcia, comptem a milers en el nostre territori”.

Per al portaveu valencianista, “Camps és qui ha de donar explicacions a estes persones de per què no reben cap ajuda. El president, com a màxim responsable del Consell és qui ha de mirar a la cara a estos ciutadans i ciutadanes desemparats per les administracions i demanar-los perdó per gastar-se els diners públics en autobombo i propaganda i no ajudant a les valencianes i els valencians que ho necessiten”.