Bota al contingut principal

La resposta a una pregunta per llenguatge sexista d’una campanya de publicitat del Consell, la de celebrar l’arribada de l’AVE a València, ha desvetllat que el govern de Francisco Camps,“en plena crisi econòmica i amb una més que evident manca de recursos de la Generalitat, s’ha gastat 600.000 euros, cent milions de les antigues pessetes per a fer propaganda política a favor del Consell, en autobusos, planes de publicitat en diaris i altres elements”, segons ha informat Morera.

La resposta remesa pel conseller Mario Flores, informa que la creativitat de la campanya ha costat 106.200 euros i la difusió d’esta en mitjans de comunicació i altres suports ha costat a les arques públiques valencianes 566.400 euros, segons la resposta del conseller.

En opinió del portaveu de Compromís, “ens trobem davant d’un cas molt greu de malbaratament dels recursos públics. Resulta que no s’acaben les estacions depuradores d’aigües residuals de molts pobles, no es milloren els transports urbans i interurbans o tenim carreteres de gestió de la Generalitat amb greus deficiències i no passa res, per això no tenim diners, però per a fer una campanya d’autobombo d’un projecte que, al dia de hui, encara no té declaració d’impacte ambiental, una negligència del govern del PSOE que ha comptat amb la total complicitat del PP de Camps, sí que hi ha diners, i molts”.

Morera també ha recordat que la campanya emprava un llenguatge sexista i discriminatori cap a les dones valencianes, “perquè assegurava que l’AVE havia arribat gràcies als valencians, sembla com si les valencianes no importaren ni feren res en la societat valenciana. La resposta del conseller a este tema també és surrealista, perquè una empresa de comunicació professional i moderna mai faria un ús no adequat del llenguatge ni discriminaria a les dones en el missatge, cosa que sí que ha passat en la campanya de l’AVE”.