Bota al contingut principal

Per al portaveu de Compromís, Enric Morera, “les dades objectives emeses pel Banc d’Espanya al seu resum del 2010 són aclaridores de la realitat. En llenguatge capitalista, l’economia valenciana decreix més que la resta de l’estat espanyol i la renda per càpita que tenim també és molt inferior a la mitjana i sensiblement més baixa que la del País Basc o Navarra”.

Les dades  publicades són contundents perquè mentre el Producte Interior Brut d’Espanya  va decréixer un 0,1% el 2010, el País Valencià ho va fer un 0,6%.

Segons Morera, “els exemples d’inaugurar un aeroport, per a passejar, en que s’han malbaratat més de 150 milions d’euros indiquen que el Govern de Francisco Camps no sap governar i que llança a perdre els pocs recursos que disposa la Generalitat Valenciana”.

Morera ha afirmat que el programa electoral de Compromís, “fa una aposta decidida per l’economia productiva i la nova economia verda com a eixos per a crear riquesa i benestar”. El candidat a la presidència de la Generalitat ha contraposat el programa de la coalició progressista, valencianista i ecologista “al model improductiu, insostenible i basat en l’economia recreativa i amiguista del PP”.

Pel que fa als socialistes, Morera afirma que estan fent la política econòmica que faria el PP, i que s’han limitat a aplaudir “la marginació del Govern Central al nostre País en matèria d’inversions de l’Estat o finançament autonòmic”.

El cap de llista de la Coalició Compromís concreta que la renda per càpita valenciana es queda en 20.465 euros per habitant, 3.000 per davall de la mitjana espanyola, “que és de 23.063 i 4.000 menys que la mitjana europea, de 24.486 euros. No podem ni comparar-nos amb el País Basc, que té una renda per càpita de 31.314 euros, és a dir 11.000 euros més a l’any que els valencians”.

Segons Morera, “mentre els valencians ens afonem cada vegada més caminant cap a la pobresa d’allò que es coneix com el primer món, altres van en Ferrari rient, aliens a la realitat i comportant-se com si foren xiquets”.