Bota al contingut principal

La candidata de la coalició Compromís, Mónica Oltra, que ha participat hui en la manifestació de l’1 de Maig a València, ha remarcat la necessitat de modernització dels serveis públics d’ocupació del País Valencià “per a poder fer front a les elevadíssimes taxes de desocupació a què han portat la incompetència dels governs de Camps i Zapatero”.

 

“Des de Compromís –ha afegit Oltra- proposem reforçar el model públic de serveis d’ocupació amb un nou model territorial que establisca mecanismes de relació entre la Generalitat i els governs locals per millorar l’atenció a persones i empreses, i apostar per un sistema d’actuacions directes entre el Servei Valencià d’Ocupació i el territori en base a contractes programa definits amb anàlisi i planificació estratègica”.

 

“Per aconseguir estos objectius és necessari augmentar la dotació de recursos econòmics i humans dels serevies d’ocupació permetent així realitzar importants canvis organitzatius, de gestió i tecnològics amb l’objectiu de donar resposta a l’augment de persones en atur. Així mateix cal potenciar l’anàlisi de les necessitats reals de qualificació de les noves ocupacions lligades al canvi de model productiu per a poder ajustar la formació de les persones aturades a estes necessitats”.

 

Estes mesures, recollides en el programa electoral de la coalició Compromís, es complementen amb altres actuacions com la unificació de les polítiques actives i passives d’ocupació, aconseguint el traspàs de la gestió d’estes últimes a la Generalitat.

 

De la mateixa manera des del programa de Compromís es proposa reformar la Llei d’ordenació del sistema d’ocupació per garantint el caràcter plenament públic dels serveis d’ocupació i intermediació i la creació d’un espai de col·laboració entre el Servei Valencià d’Ocupació i la Inspecció de Treball per lluitar contra el frau en la contractació, la prevenció de riscs laborals i l’eradicació de la discriminació per raó de sexe.