Bota al contingut principal

El candidat a la presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, ha visitat este matí la ciutat de Xàtiva i ha estat al mercat amb els candidats del BLOC-Compromís de la capital de la Costera. Morera ha reconegut en esta ciutat de les comarques centrals valencianes que una de les principals preocupacions que té Compromís és assegurar la inserció laboral dels joves, els gran oblidats per les polítiques antisocials del PP i també les polítiques de dreta del PSOE.

Morera ha destacat que des de Compromís, “si que s’ha fet una diagnosi del problema de la població juvenil valenciana, cosa que no ha fet el govern de Camps en estos darrers quatre anys. Els joves d’esta terra el que necessiten és una espenta decidida de l’administració i necessiten contractes no beques, que són un abús i una manera de tindre mà d’obra barata que després suposa un problema per a eixos joves, ja que se’ls complica el tema de la cotització a la Seguretat Social a l’hora de jubilar-se”.

Per al dirigent de Compromís, “el que cal són contractes de formació per a joves menors de 30 anys i calen més inspeccions de treball per evitar fraus. Per altra banda, la situació de la desocupació juvenil al País Valencià demostra que el sistema educatiu del PP és un fracàs i per això necessitem reformes urgents per a que isquen també joves formats segons les necessitats del mercat, no podem permetre que el 50% de les persones sense treball en la nostra terra, i parlem de vora 300.000 persones, són menors de 30 anys”.

Segons Morera, “els joves valencians són els principals perdedors de les polítiques antisocials del PSOE i de la no política del PP de Camps. No ens enganyem: Camps no ha fet res pels joves valencians i els números delaten a un president que ha oblidat a eixes persones que són el present i el futur de la nostra terra i això és lamentable”.

Per això, des de Compromís volen donar un gir a este tema, “perquè sense joves no hi ha futur, com no hi ha futur sense xiquets. Per això hem estat els primers en demanar una xarxa d’escoletes infantils de 0-3 anys gratuïtes i a la nostra reivindicació se sumen ara altres forces polítiques a les que donem la benvinguda. Nosaltres tenim molt clar que volem un país de futur, amb joves formats, amb joves amb treball, amb joves que puguen emancipar-se i fer una vida normal i amb benestar i això amb Compromís és possible. PP i PSOE ja han demostrat que ni volen això i que, a més a més, tampoc saben fer-ho. Ara és el torn de Compromís”.

Morera ha fet una crida als joves del País Valencià “perquè s’expressen democràticament el proper 22 de maig. Els que pateixen un sistema educatiu abandonat o els que estan sense treball ara tenen l’oportunitat de mostrar la seua indignació votant a Compromís, l’única formació 100% valenciana que defensa els interessos dels joves valencians i que té projectes i propostes per a millorar la seua qualitat de vida”.