Anar directament a les notícies

Oltra demana la compareixença del Conseller de Sanitat a les Corts per explicar la privatització del Servei d’Oncologia de l’Hospital Provincial de Castelló

Publicat el en Sanitat i Benestar

El Conseller de Sanitat haurà de comparèixer en breu davant de les Corts, per explicar els motius de la privatització de serveis essencials de l’Hospital Provincial de Castelló, la diputada autonòmica de Compromís i portaveu de Sanitat del Grup, Mònica Oltra, ha enregistrat la petició de compareixença davant la Mesa de les Corts.

Aquesta es fa després que el diputat provincial en Castelló, Enric Nomdedéu, fes públic el “Plec de clàusules administratives particulars per a la contractació de la gestió, per concessió, del servici públic de l’atenció sanitària especialitzada dels serveis de radiodiagnòstic i medicina nuclear del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló”, que preveu la privatització de serveis com ara el de les mamografies.

Segons Oltra, “de nou, el PP vol fer negoci a costa de la sanitat pública, i quan es privatitza un servei que funciona bé, i xifra el contracte en 39 milions d’euros en 10 anys, és perquè han fet números i saben que algú podrà fer un negoci, i més, quan l’excusa és el suposat estalvi econòmic que això comportarà, sense aportar dades de quant costa ara i quant es pensa estalviar, però tot amb un discurs pervers que els tractaments oncològics són una despesa que cal retallar; i estalviar en sanitat sols es pot fer empitjorant el servei; i a tots ens ve en ment quina serà l’opció: acomiadar professionals”.

Per a la diputada ecosocialista “no té sentit parlar d’estalvi i al mateix temps donar-li el servei a una empresa que per definició el que busca és, com és normal i legítim, un lucre, cosa que no passa quan qui dóna el servei és la sanitat pública. Ara, si algú vol fer negoci amb els serveis de medicina nuclear, radiodiagnòstic, mamografies, el vol fer a costa de la nostra salut, i és indignant que el Conseller de Sanitat estiga a favor de fer això. Així doncs, anem a demanar-li explicacions en les Corts i que donen la cara, com no han fet fins ara, quan han intentat ocultar aquesta privatització”.

 • Sanitat Pública

  Gràcies pel suport i preocupació que esteu mostrant per la privatització dels serveis de Radiologia i Medicina Nuclear del Hospital Provincial de Castelló. Avui en dia que tot es compra i ven, fins la premsa i la justícia, és bo saber que hi ha un grup polític, l'únic, que es preocupa i està en contra de la pérduda dels serveis públics a la nostra comunitat. El gestor del Provincial és un corrupte malversador que només sap omplir-se les seues butxaques i assegurar-se un bon futur per a ell mateix sense preocupar-se per la gran categoria professional q s'ofereix a un dels Hospitals Oncològics més punters de la Comunitat i el País. Molts ànims i Bon Nadal.

 • Agreujat

  Gràcies pel vostre suport que a la fi és també defensar la sanitat valenciana. Si aquestos serveis cauen en les mans que tots imaginem serà el final de l'Hospital Provincial com a servei públic i el començament (o la continuació) d'un gran negoci per a alguns que pagarem entre tots i només disfrutaran plenament uns pocs. Hi hauran 3 llistes d'espera: Els Privats, Els del "Seguro" i el entxufats.
  Esperem poder aturar-ho i llevar-nos de d'amunt a aquestos elements perniciosos.

 • Mentires a cabassos

  On collons està el conseller?! De vacances? L'altre dia vaig llegir una entrevista al Conseller i ningú li va preguntar (o no va contestar i per això no estava escrit) sobre el Hospital Provincial. I el Mediterraneo va piblicar un reportatge en teoria amb respostes del conseller que donava agonia…parlava d'una RM per a Medicina Nuclear i d'Endesa, en lloc de Eresa….quina professionalitat periodística!!! Entre que ja no tenim
  RTVV ( q en els seus últims dies informava adecuadament) i que la premsa local es vergonyosa estem apanyats.