Bota al contingut principal

El Conseller de Sanitat haurà de comparèixer en breu davant de les Corts, per explicar els motius de la privatització de serveis essencials de l’Hospital Provincial de Castelló, la diputada autonòmica de Compromís i portaveu de Sanitat del Grup, Mònica Oltra, ha enregistrat la petició de compareixença davant la Mesa de les Corts.

Aquesta es fa després que el diputat provincial en Castelló, Enric Nomdedéu, fes públic el “Plec de clàusules administratives particulars per a la contractació de la gestió, per concessió, del servici públic de l’atenció sanitària especialitzada dels serveis de radiodiagnòstic i medicina nuclear del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló”, que preveu la privatització de serveis com ara el de les mamografies.

Segons Oltra, “de nou, el PP vol fer negoci a costa de la sanitat pública, i quan es privatitza un servei que funciona bé, i xifra el contracte en 39 milions d’euros en 10 anys, és perquè han fet números i saben que algú podrà fer un negoci, i més, quan l’excusa és el suposat estalvi econòmic que això comportarà, sense aportar dades de quant costa ara i quant es pensa estalviar, però tot amb un discurs pervers que els tractaments oncològics són una despesa que cal retallar; i estalviar en sanitat sols es pot fer empitjorant el servei; i a tots ens ve en ment quina serà l’opció: acomiadar professionals”.

Per a la diputada ecosocialista “no té sentit parlar d’estalvi i al mateix temps donar-li el servei a una empresa que per definició el que busca és, com és normal i legítim, un lucre, cosa que no passa quan qui dóna el servei és la sanitat pública. Ara, si algú vol fer negoci amb els serveis de medicina nuclear, radiodiagnòstic, mamografies, el vol fer a costa de la nostra salut, i és indignant que el Conseller de Sanitat estiga a favor de fer això. Així doncs, anem a demanar-li explicacions en les Corts i que donen la cara, com no han fet fins ara, quan han intentat ocultar aquesta privatització”.