Bota al contingut principal

Nomdedéu repta Moliner a acceptar la proposta de Compromís per “tranquil·litzar la ciutadania respecte a l’actuació de la corporació provincial”.

Nomdedéu: “Moliner va ser capaç de donar suport a una Comissió d’Investigació amb un president de l’oposició en l’Ajuntament de Castelló, per la qual cosa confiem que també done suport a revisar la gestió de Martínez en la Diputació”.

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha reclamat formalment la creació d’una comissió d’investigació que revise tots els projectes dels departaments d’Obres, Servicis, Cooperació i Infraestructures i de la resta d’àrees en què ha tingut responsabilitats el fins ara vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez, des d’almenys la passada legislatura fins l’actualitat.

Nomdedéu considera que “constituir una Comissió d’Investigació que revise la tramitació de tots els projectes en què ha participat Martínez és l’única manera d’alçar l’ombra de sospita que recau sobre la gestió de Martínez després que Compromís traguera a la llum que una empresa de Martínez s’anava a beneficiar suposadament de l’expropiació per a crear una depuradora tramitada des de Diputació”.

Nomdedéu afirma que només gràcies a la labor de fiscalització de Compromís a Borriol, en la Diputació i en tota la comarca s’ha paralitzat ‘in extremis’ el que podria haver sigut “una suposat ‘pelotasso‘ en Borriol, un municipi governat per un diputat provincial del PP, Adelino Santamaría, i a través d’un projecte gestionat des de la vicepresidència de la Diputació de Francisco Martínez, i pagat amb diners púbics”.

Per este motiu, el portaveu de Compromís repta Moliner a prendre mesures per a traslladar a la ciutadania una imatge de “total neteja de la Diputació”. Nomdedéu recorda que després de la denúncia inicial de Compromís sobre la parcel·la de Borriol vinculada a Martínez, han eixit noves informacions que eleven la preocupació ciutadana sobre la gestió de Martínez -la suposada vinculació de les finques donades a Martínez amb l’empresa que es podria haver beneficiat de l’expropiació; que per la parcel·la prevista per a la depuradora passa el gasoducte Tivissa-Paterna…-. Per este motiu, des de Compromís s’apel·la a “la responsabilitat de Moliner per a allunyar tota ombra de dubte sobre la Diputació Provincial”.

El representant de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, recorda que Moliner sí que va acceptar crear una Comissió d’Investigació sobre la Gürtel en l’Ajuntament -fins i tot presidida per un regidor de l’oposió-, el que va traslladar a la ciutadania “una imatge de transparència de l’Ajuntament de Castelló que hauria de servir d’exemple en este cas a la Diputació”.

Segons Nomdedéu, “si Moliner creu que ni Francisco Martínez ni l’encara alcalde de Borriol i diputat, Adelino Santamaría, tenen res a ocultar, no hauria de tindre por d’una Comissió d’Investigació i si, pel contrari, Moliner creu que Francisco Martínez té alguna cosa a amagar, hauria d’impulsar la Comissió d’Investigació per a netejar la Diputacó”.