Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha anunciat que el seu grup presentarà en les Corts la propera setmana una Proposició No de LLei per a què la Generalitat re instaure l’impost de successions i donacions.

 Segons Mollà “davant la desastrosa situació en què es troben les finances de la Generalitat és necessari establir un pla per a augmentar els ingressos de l’administració autonòmica. Des de Compromís proposem com a primera mesura la recuperació de l’impost de successions i donacions que fou eliminat l’any 2007 i que ha suposat que des d’aleshores es deixaren d’ingressar en les arques públiques uns recursos que ara són més necessaris que mai”.

 “La recuperació que des de Compromís plantegem de l’impost de successions i donacions contempla l’exempció del mateix per a la immensa majoria de les persones contribuents i el manteniment per als imports més alts”.

 “Ha quedat més que demostrat -ha afegit la parlamentària- que la política fiscal del govern del PP ha sigut un autèntic fracàs, laminant la capacitat de la Generalitat de fer front a la situació que estem patint. El problema dels ingressos té a veure amb qui va a pagar la crisi econòmica ja que les rebaixes i supressions d’impostos que ha dut a terme el govern de Camps només ha suposat un suport a les grans fortunes”.

 Segons Mollà “el PP intentà vendre com a grans avanços socials les reduccions i supressions d’impostos, quan el que han aconseguit és reduir el pes de l’administració pública, que no es que s’haja quedat sense capacitat de realitzar inversions per a reactivar l’economia, es que ja no és capaç de fer front als pagaments més bàsics”.